Punch Brothers - Antifogmatic: the next big bluegrass thing! PDF Afdrukken E-mail
Albumreview
door Siska Baeck   
zaterdag 19 juni 2010 21:49
Ooit naar ‘O Brother Where Art Thou?’ van The Coen Brothers gekeken? Dan zal je de fantastische soundtrack wel opgevallen zijn… In diezelfde lijn van Bluegrass (waar Whiskey en Rum eerder goddelijke begrippen zijn), timmeren Punch Brothers veelbelovend voor de tweede keer aan hun muzikale weg met ‘Antifogmatic’.

 

Punch Brothers 2010 bw vert

  

Ruwweg zou je de Punch Brothers tussen The Low Anthem en Mumford And Sons kunnen plaatsen, hoewel het de band niet helemaal eer zou aandoen. Want Punch Brothers heeft ook dat ‘speciale kantje’ dat je als groep uit de duizenden laat opvallen. Alle songs zijn namelijk opgebouwd rond een mandoline. Dat kom je niet vaak tegen in de popwereld. Ook wil de band – naar eigen zeggen – eens kijken hoe diep ze zichzelf in de rockwereld kunnen onderdompelen zonder enig gebruik van drums.

 

  

Klinkt allemaal veelbelovend en wilt dat nu juist lukken dat er op ‘Antifogmatic’ ook ijzersterke songs staan! In andere woorden: liedjes die je al vanaf de eerste luisterbeurt bij het nekvel pakken en niet direct van plan zijn om je snel los te laten. Voorbeelden hiervan zijn: de uitstekende opener ‘You Are’, het opzwepende ‘Rye Whiskey’ (wat had ik daar weer over Whiskey gezegd?), het verstilde ‘Missy’ en – het beste sparen de Amerikanen blijkbaar tot op het laatste – het met een absoluut waauw-gevoel achterlatende ‘This Is The Song (Good Luck)’.

 

  

Spijtig genoeg is dit een net-geen-meesterwerk, daarvoor zijn de andere songs net iets te gewoontjes, en zullen de Punch Brothers bijgevolg niet al te snel opgemerkt worden door het gros van ‘die professionele recensenten’. Maar wij geloven in deze band. Trouwens, The Low Anthem en Mumford And Sons deden hen het voor… Wees dus alsjeblieft niet verbaasd als ze binnenkort ‘the next big thing’ zijn. Dan was u alleszins al bij de eersten om ze te bewonderen!

 

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: