In het gat van Oasis: 22-20s PDF Afdrukken E-mail
Albumreview
door Peter Heyns   
vrijdag 09 juli 2010 08:07

De split van Oasis baande in de UK de weg voor de comeback van een andere groep die bijna vergeten was, de 22-20’s. Het nieuwe album Shake/Shiver /Moan laat er geen twijfel over dat na een bewogen geschiedenis de band terug is om zijn plaats op op te eisen.


Opgericht in 2002 en amper één plaat later reeds gesplit in 2006, zo verging het de 22-20s. Nochtans was de eerste plaat zeer beloftevol en werd de muziek opgepikt door filmmaker Guy Ritchie en diverse reclamemakers. Hun jonge bluesrockgekoppeld aan een fris imago stuwde hen tot net in de top 40 en bracht hen op de grote festivals overal ter wereld. Meningsverschillen over de muzikale ambities van de band betekenden echter het einde van hun prille carrière. Tot in 2008 er een reünie plaatsvond op vraag van hun vroegere label, getuige daarvan de nieuwe plaat Shake/Shiver/Moan.

 


22-20s blijven een band met sterke roots in de blues, maar op hun tweede langspeler slagen de jongens er in 40 jaar Britse muziekgeschiedenis in een plaat te persen en over te hevelen naar de 21e eeuw.

Shake/Shiver/Moan is niet de grote vernieuwende plaat, maar een eerlijke, sterke rockplaat. Met nummers met radiopotentieel als Heart on a String en het Byrds-achtige Ocean bewijzen 22-20s dat ze klaar zijn voor de toekomst.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: