Ceephax Acid Crew - United Acid Emirates PDF Afdrukken E-mail
Albumreview
door PJ Symons   
maandag 11 oktober 2010 16:28

Foute Bollywood coverart. Check. Acid house. Check. Het kleine broertje van Squarepusher. Dubbel check.

 

Ceephax Acid Crew

United Acid Emirates, een groovy edoch ordinaire titel die Andy alias Ceephax Acid Crew koos voor zijn jongste plaat. Met een minder weerbarstig en agressieve maar daarom niet minder interessante collectie acid house keert het kleine broertje van Squarepusher terug naar zijn ouderlijk nest, Planet Mu. Pure kitsch maar songs als Castilian serveren een modderige euro hardcore beat alvorens uit te barsten in euforische twinkelende synths. Extase met evenveel XTC.

UAE is een plaat die moet groeien aangezien de diepte en gelaagdheid van zijn ouder werk hier minder voor de hand ligt, je moet het een kans geven. Maar zoals alle grote albums slaagt het erin voor de hand liggende keuzes met moeilijkere wegen te rijmen. Cedric’s Sonnet klinkt met de gepolijste synths wel alsof het opgepompt met wat steroïden voortkomt uit de foute seventies televisieshows met hun conceptuele decors.

Ceephax mag dan niet even berucht zijn als zijn andere tijdgenoten, hij is en blijft een Jenkinson wat maakt dat we aan de man nooit zouden mogen twijfelen. Een album dat zijn publiek zou moeten verbreeden, denken we.

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: