Foxy Shazam - Meat Loaf met een buttplug PDF Afdrukken E-mail
Albumreview
door PJ Symons   
vrijdag 14 januari 2011 14:13

Denk Frankie Goes To Hollywood die de grootste stinkers van Queen (pakweg All God’s People) coveren met een vleugje YMCA. Nu Justin Hawkins van The Darkness probeert maar voorlopig nog faalt door te breken met zijn nieuwe project Hot Leg, warmen wij onze weiner op aan Foxy Shazam, bitch.

 

Foxy Shazam

 


Als de snor al even de neusvlag van het indiepubliek werd (kijk maar naar al die nieuwe Brooklyn bands) heeft de homo-gemeenschap die zich helemaal opnieuw naar zich getrokken in de vorm van Eric Sean Nally, de man die zich optrok uit de spandex van Freddie Mercury. Volgens hem is Foxy Shazam een mix tussen Evil Knievel, Springsteen, Elton John en zijn eerste kus. Nally schreef ook mee aan de jongste plaat van Meat Loaf en zal niet rusten tot zijn band de grootste ter wereld wordt, of zoals hij het zelf zegt: “wij willen de Michael Jordan van de rock’n’roll worden!”

Tot daar de feiten. Eigenlijk is Foxy Shazam – slang voor coole schoenen – eigenlijk nog veel beter. Foute ballads, gospel refreinen die uit het niets opgedoken komen, cheesy pianostukjes en dat alles verpakt in een ballenknijper waarvan het package gestreeld wordt met de trillingen van woeste snaren. Denk Meatloaf met een buttplug, om u een gruwelijk idee te geven.

Elke song gaat wel op een of andere manier over sex of hoe ‘awesome’ ze wel niet zijn, en dat zijn ze zeker. Deze plaat is een groteske rock opera zoals er tegenwoordig veel te weinig worden gemaakt. Een plaat die smeekt om meegebruld te worden, waarvan akte.

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: