Black Spiders - Sons Of The North PDF Afdrukken E-mail
Albumreview
door PJ Symons   
dinsdag 08 februari 2011 15:16

Black Sabbath, Black Label Society, Black Guayaba, Black Lips… En Black Spiders. Een band die zich op voorhand al rockgoden noemt en klinkt als een frisse verzameling van voorgenoemde Zwarten, heeft bij ons altijd een streepje voor. Dan nog met songtitels strooien als KISS Tried To Kill Me of What Good’s A Rock Without A Roll, en onze nieuwe helden sont arrivé.

 

Black Spiders

 


Er zat wat tijd tussen hun behaarde balzak van een debuutsingle ST. Peter en hun debuutplaat, Sons Of The North, maar in die twee jaar heeft de band er zowel voor gezorgd dat hun versterkers op 11 bleven staan als hun gevoel voor welgemeende humor op peil te houden. Voor zij die nog niet op de hoogte waren van Black Spiders, geen erg en logisch: ze doen er alles aan om hun ietwat underground status te verzilveren door in vuile kleine stinkende clubs (het soort waar we zo van houden) te blijven spelen én de avond steevast hangend aan de tapkraan te eindigen. Dit zijn vijf kerels die er alles aan willen doen om die aloude rockwaarden terug in ere te herstellen. En het lijkt hen nog te lukken ook.


Eat thunder, shit lightning’, elke headbang of gitaarlick wordt vergezeld van een glimlach, want, menen deze heren, rock’n’roll draait nog altijd om plezier. Originaliteit ergens tegen nul, maakt ons weinig uit. 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: