Goesting? @ Zappa 20/10/2011 PDF Afdrukken E-mail
Live
door Sarah Broux   
dinsdag 15 november 2011 16:41

Bij onze aankomst grepen we meteen naar een frisse pint, dat was nodig na die lange fietstocht naar Zappa! Na de eerste slok merkten we pas dat de zaal nog vrij leeg was. Er stonden vooral medewerkers aan de toog, gezellig te praten, en hier en daar een groepje mensen.

 

Jonas Lion mocht als eerste artiest van de avond zijn DJ skills aan ons laten zien. Zijn experimentele, warrige muziekstijl bevond zich op de grens tussen drum'n bass en dubstep . Het was een beetje chaos, maar op een goede manier.  Door het weinig aanwezige volk kwam het optreden niet echt tot zijn recht, het zou beter geweest zijn als hij later op de avond had mogen draaien.  Ondanks de schaarste aan publiek kon je zien dat hij zich volledig gaf en zich enorm amuseerde met het maken van muziek.

De volgende aan beurt was Humb, een funky soulbandje dat echt het onderste uit de kan wist te halen! De samenstelling van de band is zonder tijfel anders dan anders. Er waren maar liefst drie mensen met een micro, een zwangere zangeres en twee zangers, waarvan de ene klein en de andere groot en kaal is. Het zag er een gek trio uit, maar dat hield niet tegen dat hun stemmen geweldig bij elkaar pasten. De mannen konden het publiek entertainen met veel humor. Ze maakten zelfs een grapje over de lage opkomst en profiteerden hiervan om het publiek naar voren te roepen. Ze daagden ons uit om mee te dansen op hun swingende ritmes. Dankzij hun veelvuldige interactie met het publiek kwam iedereen in beweging, je durfde gewoon niet blijven stilstaan. Dat zorgde voor extra ambiance. De zangeres had een stem met ballen. Het was een echte soulsister! Moeiteloos haalde ze zowel de hoogste als laagste tonen Zoals de meeste bands, bevat deze verder een bassist, pianist, gitarist en drummer. 

Tijdens het optreden van Humb is het volk geleidelijk aan binnen beginnen stromen. Timaxx had dus, in tegenstelling tot Jonas Lion, het geluk dat hij voor een vrij goed gevulde zaal kwam te staan aan het begin van zijn show. Hij presenteerde ons een aanstekelijke mix van funk en house, waardoor niemand nog stil kon blijven staan op de dansvloer. Deze Antwerpse DJ wist als geen ander hoe het publiek in beweging te brengen en zorgde met zijn bruisende beats voor een perfecte sfeer. De afwisseling tussen funkachtige mixen van bekende pop nummers en reggaeliedjes was heel opzwepend.

Rond half twee nam Captain Steel het roer over van Timaxx. Daardoor veranderde de funkmuziek in iets ruigere elektro en underground muziek. Ook de sfeer in de zaal werd omgetoverd tot een meer springerige, harde dansstijl. Captain Steel wist heel goed hoe hij een ferm staaltje global bass aan de man moest brengen. Het hele publiek werd meegetrokken doorheen de sets en mixen die hij ons aanbood. Jammer genoeg werd het ondertussen al wat later en verlieten een pak mensen het feestje.

Het kleine hoopje fuifgangers dat nog resteerde interesseerde zich niet voor het weinige volk en de lege zaal. Ze kwamen puur om naar de muziek te luisteren en zich volledig te geven op de muziek van Mask. Hij bracht een eclectische set met alles erop en eraan. Van drum'n bass en grime tot een beetje elektro kon geen man zijn voeten op de grond houden. Niemand kende elkaar, maar dat hield hun niet tegen om samen te dansen. Misschien had het late uur en de hoeveelheid alcohol in hun bloed er iets mee te maken?

Om kwart na vier gingen plots de lichten aan, terwijl iedereen nog zwaar aan het feesten was. Eenmaal de muziek stopte was het feest vrij snel gedaan en vertrok iedereen naar huis. Ondanks de spijtige afsluit was het toch een memorabele avond! Er is veel gedanst, gedronken en gefeest. In zo'n feestje heb ik nog wel goesting!

Sarah Broux

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: