HBT presents IconAclass & Team Panini 20 nov @ Kavka : A-level head nodding PDF Afdrukken E-mail
Live
door Dietsen De Man   
donderdag 24 november 2011 14:12
Hiphop troef afgelopen zondag in Kavka. Op het voorprogramma de lokale helden van Team Panini. Ongewassen maar daarom niet minder fresh warmen ze de zaal op met hun kenmerkende creepy beats en spaced-out lyrics. Ik had gehoopt mijn favo nummer "Shut Down" live te mogen meemaken, maar blijkbaar is er genoeg ander kwaliteitsmateriaal voorhanden om het publiek te boeien. Uitschieter is een ode aan de eerste Belg die echt wist wat spacen is: Dirk Frimout waddup! Aangezien het lokaal Antwerps hiphoptalent sterk vertegenwoordigd is in het publiek, wordt tegen het einde zowat half de zaal het podium opgeroepen om ook wat verses te spitten. "Eigen Makelij is de toekomst!", schreeuwen ze uit. Er rest mij niets anders dan beamend te knikken op de beat.

Check hier de clip van Shut Down.

Na een korte pauze betreden Dälek en DJ Motiv de stage. Met hun nieuwe project IconAclass tourden ze de afgelopen maanden doorheen Europa, met Kavka als laatste halte. Tegen een achtergrond van sobere, duistere boom-bap beats vuurt Dälek zijn poëtische raps het publiek in. Tijdens het eerste deel van de show ligt de klemtoon vooral op het lyrisme, de woordenpraal van Dälek, terwijl Motiv achter hem onopvallend maar vakkundig de beats aaneenrijgt. Nadien treedt Dälek naar de achtergrond en is het even puur genieten van de draaitafelkunsten van DJ Motiv.

Kort na het optreden van Team Panini komt IconAclass eerder ingetogen over, maar dat is ook net hun charme. Geen schreeuwerige pompende beats, geen catchy samples geen sugarcoated bullshit, maar pure cuts, scratches en rhymes. Rauwe hiphop voor de liefhebber!

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: