Big up for Ease Up! @ Kavka, 18 november PDF Afdrukken E-mail
Live
door Isabelle Gheldolf   
dinsdag 29 november 2011 13:42
Ease up was burning! Op vrijdag 18 november werd het JC Kavka gevuld met feel good ragga vibes. Miss Sheeba, I&I sound, Silverbullet en High Grade Sound verzorgden de massive tunes doorheen de avond. Bomboclat!

De warming-up werd voorzien door het opkomende talent Miss Sheeba. Zij draaide vooral opzwepende ragga, ska roots beats. Spijtig genoeg was de zaal nog niet volgelopen toen Miss Sheeba draaide, maar ik ben ervan overtuigd dat we haar nog vaak aan het werk zullen kunnen zien! Vervolgens bouncete we in de dj set van I&I sound. De zaal stroomde vol, de temperatuur steeg en het bier begon rijkelijk te vloeien. De ene reggae klassieker zoals Original Nuttah van Shy FX en Murderer van Barrington Levy na de andere volgde elkander op en er heerste een dikke feel good sfeer in de zaal.

Inmiddels had ik nood aan een frisse pint en een sigaret, dus trok ik me terug in het rokerskot. Daar liep ik Miss Sheeba tegen het lijf. In het dagelijkse leven is ze beter bekend als Sarah. “Dit is misschien de derde keer dat ik optreed, dus ik heb wel nog zenuwen,” lacht Miss Sheeba. “Ragga en Ska Roots zijn mijn favoriete genres. Toen ik 16 was begon ik met CD’s te draaien op Pioneer en vervolgens stapte ik over op platen en vinyl. Vorig jaar heb ik een Dj workshop gevolgd in Den Eglantier onder leiding van Dj Lady S om mijn draaitafel skills te verfijnen. Deze zomer heb ik voor de eerste keer in de Spiegeltent op Jam Rock gedraaid en deze avond sta ik in Kavka!”

Eenmaal terug in de zaal vertoefde tijdens Silverbullet het overwegend dronken en stoned publiek al in Zion. Aangezien ikzelf met mijn hoofd ook al in the promised land zat, kan ik enkel nog vertellen dat de sfeer tot het einde er dik in zat!

 

Isabelle Gheldolf

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: