Refused Party Program, We're Wolves, Rape Blossoms, Silent Front, Calicifer, Nitowski @ Kavka, 27/11 PDF Afdrukken E-mail
Live
door Evi Maveau en Sarah Broux   
dinsdag 06 december 2011 14:12

Zondagen zijn meestal verloren dagen waarop je de katers die je de afgelopen dagen op bezoek kreeg probeert buiten te werken. Van een lazy Sunday was er afgelopen zondag geen sprake in Kavka. Samen met Pooping Bird vond het jongerencentrum dat het hoog tijd was om deze verloren dag al feestend door te brengen met een matinee. Geen rustig theekransje, maar wel loeiharde muziek met rauwe stemmen en stevige gitaren.

 Met het Britse Silent Front was de kop eraf. Gewelddadige hardcore noise met vlammende gitaren en een frontman die er in slaagde een soort van supersonische scream te produceren, waardoor de band niet bepaald silent klonk. De opkomst was niet groots, maar zondagen zijn nu eenmaal hard. En Silent Front deed daar nog een schepje bovenop, wat de aanwezigen wel konden smaken.

De tweehoofdige stonerband Calicifer mocht als tweede het podium betreden. Zij brachten ons een zachtere rockvorm en bouwden langzaam op naar een hoogtepunt. Eén gitariste en één drummer, niet de meest courante samenstelling van een rockgroep, maar meer dan voldoende om de tent in de fik te steken.

De drie Britten van Nitkowski zorgden er voor dat de hele zaal meetrilde met hun snelle drums en uitmuntende gitaarwerk. Nitowski combineert noise en hardcore postrock met korte kabbelende drones en avant-garde invloeden. De artiesten zelf konden niet blijven stilstaan en sprongen in het rond waardoor het publiek werd losgerukt uit zijn statische positie.

Nitowski

Harde noise rock en post-punk. Zo klonk de Gentse band Rape Blossoms. De bizarre danspasjes van de zanger en het enthousiasme van de blootvoetse drummer werkten aanstekelijk. Daardoor was Rape Blossoms niet enkel leuk om naar te kijken, maar nodigde de band ook uit om alles los te gooien.

Rape Blossoms

De hardrockband We’re wolves speelde zondag voor het eerst terug sinds Timmy Thunder zijn stem terugheeft. Iedereen die er was zal het geweten hebben. Zeker wanneer hij in het publiek sprong en zijn rauwe decibels in de gezichten van de menigte uitspuwde. Kortom, We’re wolves was hard en goed.

We're Wolves

De Belgische band Refused Party Program is een tijdelijke tribute band die ode brengt aan de legendarische hardcoreplaat “The Shape of Punk to Come”, van de Zweedse band Refused. Het hoge showgehalte van zanger Jeroen werkt blijkbaar aanstekelijk. Enkelingen in de zaal lijken te beseffen dat met deze laatste band het weekend bijna tot het verleden behoort en gooien alles los, waardoor er bijna een mosh pit ontstaat. 

Refused Party Program

 Zondag feestdag? Dat was het zeker op de matinee van Kavka en Pooping Bird. De maandag daarop was dan weer een ander verhaal…

 

 

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: