DEAD SWANS & HORROR SHOW + SUPPORTS @ Kavka 2/2 PDF Afdrukken E-mail
Live
door Isabelle Gheldolf   
vrijdag 10 februari 2012 16:04

Op donderdag 2 februari lag de temperatuur in en rondom het Kavka ruim onder nul. Door de verlaten Antwerpse straten leek het of de meeste mensen het warme gezelschap van hun woonkamer hadden opzocht. Maar in Kavka waren de gangen gevuld met afgetrapte vans, geruite hemden en opgerekte oren. Zij trotseerden maar al te graag de koude voor de Britse Dead Swans en de Amerikaanse Horror Show.

 

Accept The Change mocht de aftrap geven.  De vijfkoppige band uit Rijkevorsel heeft net een nieuwe plaat uit op Assault Records. Op het einde van hun set werden de mannen van ATC vergezeld door een jongedame met een pony. Ze gaf een emotionele toets aan het gebrul van de zanger.

 

Vervolgens kroop Rebuild het podium op, een Limburgse hardcore band. Ondanks de ijzige temperatuur in de zaal, droeg de zanger een short. Hun set was intens en gedreven maar het publiek was blijkbaar bevroren ondertussen. Afgezien van een eenzaat die op willekeurige momenten een pogo wilde starten, zonder succes overigens, kregen ze van het publiek niet meer dan een occasionele head-nod.

 

De eerste headliner, Horror Show (afkomstig uit Philadelphia, VS) had duidelijk hun fans meegebracht: die liepen letterlijk de muren op tijdens hun set. In het publiek merkte ik de zanger van de Dead Swans op, die sprong op het podium en greep de microfoon. Deze cameo bracht een beetje beweging in het stokstijve publiek. Het gebrek aan sfeer lag misschien aan het falende geluid, want de bas was spoorloos doorheen het optreden.


Het was overduidelijk dat iedereen voor Dead Swans was gekomen. Deze avond was het laatste optreden van hun Europese tour en die wilden ze duidelijk afsluiten met een knal. Het publiek ontdooide eindelijk en ontpopte zich in een gigantische bende springbonen. De zanger van Horror Show stond aan de zijkant van het podium instemmend te knikken naar zijn Britse collega’s. Spijtig genoeg viel de microfoon meermaals uit tijdens het optreden en moest zelfs vervangen worden. Maar de Dead Swans-fans namen met plezier de taak van de zanger over en zongen woord na woord mee.

 

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: