Pontiak @ Trix - Time will tell that Pontiak is way better than The Beegees PDF Afdrukken E-mail
Live
door Jasper Verleyen   
donderdag 08 maart 2012 13:14

Pontiak is zo'n groep die al jaren aan de weg timmert zonder te weten of die hen nu naar de goot of onverhoopte glorie zal leiden. Het kan hen eigenlijk geen reet schelen en dat is mooi in deze tijden van verwaande ijdeltuiten.

 

 

 

De drie broers hebben met Echo Ono net hun 6de(!) langspeler uit op Thrill Jockey (Arbouretum, White Hills, Wooden Shjips) en ondertussen rijden ze lustig het Europese en Amerikaanse continent af zoals  den Blacky het been van ons moemoe. De grote massa bleef weg voor hun show in Trix maar daardoor was er meer ruimte voor de aanwezigen om te genieten van het beste broeder triumviraat sinds de focking Beegees.

 

 

En dat ze schatplichtig zijn aan The Beegees weten ze maar al te goed:" Next time we are playing Antwerp we will be opening for The Beegees". Ok, ze hebben alledrie een gapende kalende haarlijn en slechte kledingsmaak, maar hun samenzang was een verwoestende maalstroom waar de gebroeders Gibb nog een puntje aan kunnen zuigen. Bovendien speelt Pontiak geen schabouwelijke disco maar het soort stoner blues waar je broek spontaan van afzakt en je aders openbarsten.Muziek met kloten maar ook songs die op en neer gaan, soms liefelijk rustig om dan uit te barsten in een orkaan van riffs en teringherrie.

 

 
Eigenlijk is Pontiak een compleet onderschatte band en is het triestig om te zien dat ze hier voor een halfvolle trix club moeten spelen. Dat is geen verwijt naar de organisatie wel naar de afwezigen. Denk nog maar eens goed na over je volgende aankoop want in het oerwoud van cult en kut groepen schuilt een panter genaamd PONTIAK!

 

FOTO: GODI FOTO

VIDEO: GODI FOTO

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: