Stef Camil Karlens inviteert Mùm (Bourla 21/03) PDF Afdrukken E-mail
Live
door Stijn Theus   
vrijdag 23 maart 2012 13:11
Ofwel was je erbij, ofwel heb je iets mooi gemist in de Antwerpse Bourla woensdagavond. De Scandinaviërs van Mùm stonden er op de planken op uitnodiging van Stef Kamil Carlens en toverden een glimlach op ieders gezicht. Cultus was één van de weinige aanwezigen
.

Mùm bracht het typische Scandinavische geluid dat we zo goed kennen van Sigur Ròs, voor even naar Antwerpen en sleepte iedereen mee in hun zelfgecreëerde droom. De gebroken IDM beats en zweverig glitchy geluiden van 'The Land in between Solar Systems' galmden door de boksen terwijl de zeven muzikanten uit IJsland het podium beklommen. Hun doel: de toeschouwers laten genieten van elk album, of flarden daarvan, die ze in hun 14-jarig bestaan bij elkaar hebben gespeeld. Van breekbare ballads tot extravagante foornummers, inclusief een nooit eerder gehoorde song.

We hoorden van Gunnar Ôrn Tyrnes, die zichzelf geen seconde serieus nam, dat dromen belangrijk zijn. Althans voor jezelf, "want welke vriend wil nu horen wat je gedroomd hebt, waarop ze een song inzetten die "klinkt als een vriend die wel luisterd." Een farce zo blijkt want de lyrics waren iets als "I heard it all before / don't want to hear it anymoren".

Het plezier spatte van het podium, alsof ook zij genoten hebben van de eerste zonnestralen. Met de Scandinavische weirdness en terughoudende uitbundigheid zaten ze in hun eigen happy zone in het prachtige decor van de neoclassicistische zaal. Antwerpen maakt volgens Mùm een liefdevolle "aaaah" los bij hen en ook met dat gevoel liepen verlieten we de zaal na een geslaagde doortocht van de band.

Merci Stef Kamil!
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: