A WILD NIGHT OUT @ TRIX PDF Afdrukken E-mail
Live
door *   
dinsdag 08 mei 2012 10:45
 Vorige zaterdag was een wilde nacht, zo wild dat ik er nog altijd krom van loop. Allemaal dankzij ene Franky die de beste pokke herrie van het Vlaamsche muzieklandschap verzamelde onder het dak van zijn bookingskantoor Stage Mania. Vijf jaar decibels, zuipen en met bierpensen zwaaien. Mooi!
 
KABUL GOLF CLUB 

Een dolle pitbull die je bij de kloten grijpt en niet loslaat. Doet denken aan Evil Superstars, maar dat kan ook zijn omdat ik een Limburgse tongval meende te herkennen tussen de nummers door. Spijtig dat ze hun plaat niet bij hadden, ik had ze in tienvoud gekocht, om later aan de kleinkinderen te kunnen geven als verjaardagscadeau. Kwestie hun gehoor al op jonge leeftijd te verkloten zodat ze niet naar het gezeik van de wereld hoeven te luisteren.
 
 
 
MANNGOLD 
 
Hyperkinetisch krautrock met een voorliefde voor extreem ingewikkeld gitaar gefriemel. Mocht ik gitaar kunnen spelen ik zou onder de indruk zijn, maar ik ben een leek, een ongelovige hond die met moeite drie akkoorden kan pakken.
 
 
 
ROTT CHILDS 
 
De rotte kinderen van de prairie hoeven geen introductie meer. Songs hebben ze niet, enkel sonische aanvallen die sneller dan het geluid door je hersenpan flitsen. Who needs dope when you have got the rott childs. 
 
 
 
 
SIC ALPS 
 
De enige buitenlanders op dit nationaal schreeuwfeest. Denk aan de Black Lips op valium of Ty Segall. Lekker dopey geknoedel over liefdesverdriet en aambeien.
 
 
 
FENCE 
 
Fence compenseerde voor de overdaad aan decibels van de andere bands. Luchtig vertier waar af en toe hand claps en een dwarsfluit bij aan te pas kwamen. Een mens wordt er vrolijk van.
 
 
 
KAPITEIN KORSAKOV
 
Vriendelijk van de Kapitein om even de overijverige fotografen op de eerste rij te waarschuwen dat ze er op eigen risico stonden. Waarop de man de zee van lichamen indook om zijn obligate crowdsurf te doen. Mooie set! Moge de kapitein de zeven zeeën van de wereld afvaren om zijn boodschap van dronkenschap, geschreeuw en gitaarnoise te verspreiden.
 
 
Dit was waarschijnlijk de meest idiote review van een concert aller tijden.
John De Munk 
 
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: