Concert Agenda November PDF Afdrukken E-mail
Live
door Stijn Theus   
dinsdag 06 november 2012 21:11
Iets raakte me tijdens het concert van White Hills, maar door de overdaad aan psychedelica die door m’n lichaam en geest raasde, gaf ik er niet onmiddellijk aan toe. Het raakte me opnieuw tijdens Moon Duo, weeral in Trix en deze keer was ik nuchter en wist ik het wel zeker: DIT IS EEN WAANZINNIGE NAJAAR BOORDEVOL NIET TE MISSEN CONCERTEN!
 

 
Tijd dus dat Cultus uit z’n zomerse mentale aliënatie breekt. We ZULLEN niet alleen wakker worden tijdens de late uurtjes als de resten coke door ons keelgat sijpelen en onze nacht een laatste keer oplichten, maar we gaan speciaal voor onze muzikale ondergrond liters whisky zwelgen en geen resten maar shitloads aan coke naar binnen jagen om bij de pinken te blijven. En, uiteraard, iedereen op de hoogte te houden van onze omzwervingen in muzikaal Sgt. Pepland.
 
 
We starten deze minutieus geplande report streak met een concertagenda voor november, zodat iedereen erbij kan zijn én objectief kan gadeslaan waarover wij nogal subjectief zullen berichtgeven tot we erbij neervallen.
 
ACID MOTHERS TEMPLE - 8 november- Kavka
 
Perfect om de week nuchter door te komen en toch je portie psychedelica binnen te krijgen voordat het weekend is begonnen.
 
IN KATA en CODASYNC - 8 november - Trix
 
Onze vrienden van Codasync hebben een nieuwe plaat uit en gaan dat vieren in Trix deze donderdag. Daar komt nog eens bij dat de mannen van In Kata er ook een gebaard hebben. Nog nooit van gehoord zeg je, donwload ze dan gratis en hoor ze alsnog op hun bandcamp. Wij gaan speciaal voor Codasync dus 't kan ons ook geen reet schelen dat die tweede band klinkt als een scheet in een fles.
 
AL DOUM & THE FARIDS - 11 november - Audio Plant
 
De Italiaanse band kwam vorig jaar compleet uit de lucht vallen met een zelf gereleaste plaat en we zijn tot op de dag van vandaag nog altijd overtuigd dat het geen Italianen maar een bende Indiërs zijn! Lekker uitgesponnen oosterse psychedelica die in je geest blijven nadronen en de Warre brengt de bende vreemdelingen speciaal tot in Antwerpen. 
 
 
REVERB CONSPIRACY TOUR – 14 november – Madame Moustache
 
Een tour op initiatief van de mannen van de Reverb Appreciation Society. Het label van Austin Psyfest met onder andere Christian Bland van de Black Angels in de rangen, bracht onlangs een dubbele LP met de nieuwste klanken van psychedelische rockbands uit Europa en touren nu dus met drie bands, waar we trouwens nog nooit van gehoord hebben, door Europa. Daar doen we het voor!
 
CROSSING BORDERS m/SPIRITUALIZED – 18 november - Arenberg
 
Spiritualized. Spacemen 3. Punt. 
 
 
HIGH WOLF en PLANKTON WAT– 22 november – Scheld’Apen 
 
Lekker wegspacen op een donderdagavond, beter wordt het niet. We gaan deze keer opnieuw proberen om niets in ons kas te slaan, maar tegen die datum is er al zoveel lekkers gepasseerd, dat we dit waarschijnlijk niet meer al te nuchter kunnen bekijken. High Wolf staat voor kosmische loops, fuzzgitaar, dronesynths en meer gezweef, tel daar Plankton Wat bij op, de man achter van Eternal Tapestry én Jackie-O-Moterfucker (mooie cv, btw), en  je steekt zover dat zelfs Felix Baumgartner je niet meer vindt.
 
 
MARS RED SKY - 22 november - Madame Moustache
 
Gemist op het fantastische en niet voor niets door Cultus georganiseerde concert? Je krijgt een onverdiende herkansing in Madame Moustache, bitch!
 
TY SEGAL & WHITE FENCE – 30 november – Atelier 210
 
Na de colab Hair van afgelopen jaar en de nieuwe knaller van een Ty's plaat 'Twins', moeten we geen twee keer nadenken om de mannen achtereenvolgens - en hopelijk toevallig met twee bands tegelijk - op een podium te zien staan. 
 
 
THE SOFT MOON & THE LIMINANAS – 31 november – Magazin 4
 
No sleep for the wicked. Na een waanzinnig concert van Ty Segal en White Fence, zullen we onversaagd doorgaan voor een band met een '80s new age vibe op psychedelica. We moeten al kotsen als we aan zo'n combinatie denken, maar The Soft Moon komt er mee weg. Denk misschien liever aan een zweverige versie van A Place To Bury Strangers.
 
 
Jup, mooie vooruitzichten. Ik wentel me voor de rest van de dag in een dinsdagavondgevoel.
 
 
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: