Trouble in Mind Label Night in Trix! PDF Afdrukken E-mail
Live
door Stijn Theus   
vrijdag 27 september 2013 18:55
 
 
Maandag is voor een keer onze favoriete dag van de week, want één van Cultus’ geliefde labels komt naar Trix met The Paperhead (!), Maston en The Resonars! En je kan er gratis nieuwe en goeie  shit ontdekken.
 
Trouble in Mind is het label dat gerund wordt door het hippiekoppel Bill & Lisa Roe in Chicago en ze hebben een neus voor goeie muziek die de sixties volledig doen heropleven met Ty Segall, Mikal Cronin, Night Beats en Jacco Gardner.
 
 

Normaal gezien had Mmos op het programma gestaan, maar zij hebben voor onduidelijke redenen gecanceld. Niet zo erg trouwens, want in de plaats staan de jonge dudes uit Nashville van The Paperhead op het podium. Hun zelfgetitelde debuut is in Amerika al sinds 2011 in omloop en ook Ample Play, het label dat de Bed Rugs naar Engeland bracht, drukte beide platen, The ‘Paperhead s/t’ en ’Focus in on the Looking Glass’, al een tijd geleden. Het Europese vasteland hinkt weer achterop en volgt dit najaar met de distributie van hun debuut. Wie daar niet op kan wachten rept zich best naar Trix voor een avondje psychedelische melancholie en voegt na goedkeuring de twee vinylparels bij z’n collectie sixties revivalists. Ze zouden trouwens iets lekkers op de merch tafel klaarleggen.

Preview The Paperhead's laatste HIER!
 
 

De programmatie deed hun best om alle spectra van het label te belichten. Voor de dromerige psychpop van The Paperhead, passeert de garage pop van The Resonars. Bandleider Matt Rendon gaat al mee sinds de jaren ‘90 en is uit de vergetelheid gehaald door de scruffy’s van Burger Records, die maar liefst 7 platen en cassettes heruitgaven. De band begon vroeger als echte groep, maar omdat de groepsleden bleven komen en weer gingen, deed hij het na een tijd gewoon met zichzelf. Momenteel touren ze door Europa en je kan een van de meest catchy Burgers van het moment in Trix meemaken. Denk de Beatles ten tijde van A Hard Days Night! En geen stress, ze zullen er met z'n vieren staan! 

Maston is ook van de partij met z'n spaghetti western dreamscapes met Hammond orgel. Hij heeft ons nog niet helemaal overtuigd maar dat zou wel eens kunnen veranderen in Trix. 

See y'all on Monday!
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: