Cecil B. Demented, in naam van de wansmaak! PDF Afdrukken E-mail
DVD
door Peter Heyns   
dinsdag 26 mei 2009 07:44

Regisseur John Waters is reeds jarenlang voorvechter van undergroundcinema. In Cecil B. Demented vertaalt hij zijn strijd tegen de Hollywoodindustrie naar het grote doek.

De rotverwende Honey Whitlock wordt ontvoerd door een zootje ongeregeld ( Genaamd “Sprocket Holes”)  om mee te spelen in een undergroundfilm. Thema van de film is de strijd van een cinema uitbaatster tegen de multiplexen en de smakeloosheid van Hollywood. De halfgare regisseur van dienst is Cecil B.

 

Demented verkiest op te nemen in Ultimate Reality en dus trekken de acteurs en crew erop uit om her en der terreur te gaan zaaien in naam van de undergroundcinema. Whitlock begint steeds meer genegenheid te tonen voor het project van Cecil en ontpopt zich als een guerilla. Misschien is de film van Cecil B. wel de redding van haar carrière?

 

 

Zoals we kunnen verwachten van een Watersfilm stelen ook nu weer enkele gefrustreerde, zieke zielen de show. In tegenstelling tot zijn eerdere werk blijft de film  erg braaf maar het einde is dan weer 100% onversneden vetzakkerij à la Waters. Is Cecil B.  het spiegelbeeld van John Waters ? Waarschijnlijk niet, al zal de regisseur zeker veel van zichzelf in de gestoorde Cecil B. hebben gestoken.

 

Geen Divine, geen seks met dieren, wel een redelijk budget en alweer een sterke film van John Waters. Demented Forever!

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: