Soul Men: zwarte onderbroekenlol PDF Afdrukken E-mail
DVD
door Peter Heyns   
woensdag 22 juli 2009 07:12

Twintig jaar nadat John belucci en Dan Akroyd de blues weer hip maakten met the Blues Brothers is er nu Soul Men, de soulvolle tegenhanger, met Bernie Mac en Samuel L. Jackson in de hoofdrol. Poppy soul groepjes, gangsters en dealers, alle zwarte clichés worden op de korrel genomen in deze razendsnelle komedie.


Ooit was er een band, The Real Deal genaamd, die als begeleidingsband van soullegende Marcus Hooks enkele hitjes scoorde. Hooks ging solo, en The Real Deal (bestaande uit Floyd Henderson en Louis Hinds) viel uit elkaar. Wanneer Marcus komt te sterven dringen de managers aan op een reunië ter ere van de begrafenis. wat daarna volgt is geen verrassing, oude vetes worden opgerakeld, buitenechtelijke kinderen en de politie die zich komt moeien, allemaal bekende ingrediënten die ook in de Blues Brothers films zaten.

 


 

Gelukkig zit er meer in deze film dan gerecycleerde grapjes. Soul Men is niet zomaar een zwarte kopie van Blues Brothers. Snedige, soms ranzige, dialogen,die op het lijf lijken geschreven van Jackson en Mac. Tegenover de stoere praat staan de iets minder stoere danspasjes en de nogal verwijfde pakjes. Gastoptredens zijn er van Isaac Hayes, John Legend en Scott Bomar, al krijgen deze gasten weinig aandacht.

Minder soul, minder show en méér onderbroekenlol, daar draait het allemaal om in Soul Men. Verwacht geen hoogstaande cinema maar geniet van de kinderlijke humor en het hilarische gekissebis van Mac en Jackson.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: