cult·us: film
Have A Star Wars Christmas! PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door PJ Symons   
maandag 06 december 2010 12:44

Kerstmis is fantastisch: cadeautjes krijgen, je ongemerkt zat zuipen op familiefeestjes om enigszins aan de Kerstcrap te ontsnappen, mensen die overdreven vriendelijk zijn, lachende kindertjes, sneeuw, lichtjes en twinkelingetjes,… Eigenlijk is Kerstmis crap. Om de feestdagen toch iets draaglijker te maken stellen wij een verhuis naar de Dark Side voor. 10 Star Wars kerstcadeau’s die wij graag onder de kerstboom zouden zien.

Lees meer...
 
Cultus waarschuwt:Facebook de film werkt verslavend PDF Afdrukken E-mail
Ciné
door Peter Heyns   
dinsdag 26 oktober 2010 08:00

Hoe maak je een verhaal over tienduizenden lijnen code, een beetje bedrog en een hoop juridisch gezwam boeiend? Je huurt Aaron Sorkin in om het verhaal te herschrijven en focust op het beetje sex, drugs en rock ‘n’ roll.

Lees meer...
 
Animal Collective - Oddsac PDF Afdrukken E-mail
DVD
door PJ Symons   
dinsdag 27 juli 2010 00:00

Enkele jaren geleden kon je met zekerheid het video-album tot een vergeten kunst rekenen. In de eighties was het een gigantisch succes, toen het er nog op leek dat de video de radio ster zou vermoorden en iedereen van Devo tot Oliva Newton-John zich aan het genre waagden. En dan verdwenen ze weer. Wanneer we diep graven naar de sociologische betekenis daarvan, zou dat kunnen zijn omdat het video-album wat te utilitair was: je kan niets anders doen terwijl het opstaat, je zit en kijkt met je volledige en onversneden aandacht. U kan zeggen dat dat geen slechte zaak is, maar evenzeer was er iets aan het video-album dat de moeite die een artiest in zijn muziek stak naar beneden haalde. Een van de pleziertjes aan een plaat is dat ze ervoor zorgt dat de luisteraar vrije beelden ophaalt in zijn hoofd, da’s moeilijk wanneer je naar de beelden van iemand anders kijkt. Om een interview met Robert Plant te quoten: je hoort niets meer door al dat kijken.

Lees meer...
 
The Wall van Pink Floyd staat er nog steeds PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door PJ Symons   
vrijdag 25 juni 2010 06:59

Flashback naar Alan Parker’s duister en donkere interpretatie van Roger Waters’ meesleepende meesterwerk. Voor een keer maakt het ons eens niets uit dat het om een conceptalbum gaat. En voor één keer is Youtube zo vriendelijk om ‘m in zijn geweldige volledigheid online te zetten.

Lees meer...
 
Los Abrazos Rotos: liefde voor film PDF Afdrukken E-mail
DVD
door Wim Van Acoleyen   
woensdag 10 maart 2010 13:49
Pedro Almodóvars jongste mengt moeiteloos verschillende stijlen, blijft elke moment boeien én ziet er bovendien fantastisch uit. Geen absoluut meesterwerk, maar Los Abrazos Rotos hoeft zich niet te schamen tussen de andere prachtwerkjes uit zijn oeuvre.
Lees meer...
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: