cult·us: film
The Wall van Pink Floyd staat er nog steeds PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door PJ Symons   
vrijdag 25 juni 2010 06:59

Flashback naar Alan Parker’s duister en donkere interpretatie van Roger Waters’ meesleepende meesterwerk. Voor een keer maakt het ons eens niets uit dat het om een conceptalbum gaat. En voor één keer is Youtube zo vriendelijk om ‘m in zijn geweldige volledigheid online te zetten.

Lees meer...
 
Golden Balls: Het ballengevoel van Javier Bardem PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door Peter Heyns   
donderdag 05 november 2009 07:52

Schone jongen Javier Bardem schitterde de afgelopen jaren in toppers als No Country For Old Men en Vicky Cristina Barcelona en is daarmee een gevestigde naam in Hollywood. In ons filmarchief kwamen we Golden Balls tegen, een knotsgekke film uit 1993 met Bardem in de hoofdrol. Tijd om het stof weg te blazen en te kijken hoe deze posterboy het er toen van af bracht.

Lees meer...
 
Kunst à la Waters PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door Peter Heyns   
vrijdag 02 oktober 2009 09:18

Kunst kan verheffen, maar ook levens verwoesten, zo leert ons toch het verhaal van Pecker. Regisseur John Waters maakte tien jaar geleden dit eigenzinnige sociaal drama en borduurde daarmee verder op films als Cecil B. Demented en Cry Baby.

Lees meer...
 
Test Tube Babies: klassieke voorlichtingsfilm PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door Peter Heyns   
maandag 22 juni 2009 08:49

Sommige  uitvindingen zijn zo complex of shockerend dat ze een woordje uitleg behoeven. In de jaren veertig en vijftig gebruikte de Amerikaanse overheid films om dit soort thema’s bespreekbaar te maken, of zelfs om de bevolking goede zeden bij te brengen. Ook kunstmatige inseminatie kreeg een hollywoodbehandeling, en Test Tube Babies was geboren. Zestig jaar later blijkt de film nog steeds actueel, maar wel met enkele minpuntjes.

Lees meer...
 
Chained for Life: Freaks revisited PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door Peter Heyns   
zaterdag 23 mei 2009 08:58

Film ontstond ooit in de schoot van de magie en het circus. Todd Browning bracht met Freaks de circusartiesten onder de aandacht en verwierf voor hen een plek op het witte doek. In de jaren ’50 probeerde regisseur Harry L. Fraser voort te borduren op dit succes met de film “Chained for Life” een tragisch verhaal over gebroken liefde , een Siamese  tweeling en een moord.

Lees meer...
 © 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: