Los Abrazos Rotos: de nieuwe Almodóvar! PDF Afdrukken E-mail
Ciné
door Siska Baeck   
maandag 07 september 2009 07:33
Almodóvar is er weer! De Spaanse gevestigde waarde onder internationale regisseurs doet geslaagd een nieuw jasje aan met zijn nieuwe film.

De Spaanse grijsaard veroverde zijn internationale plekje in de jaren ’90 door het behandelen van controverse onderwerpen in kleurrijke, en vaak banale, decors.

Los Abrazos Rotos vertelt het verhaal van Harry Caine, alias Matteo Blanco, een blinde schrijver die zich probeert te verstoppen achter zijn nieuwe pseudoniem, maar naargelang de film verloopt, het verschijnen van zijn dramatische verleden niet kan ontwijken. Zo vliegen zijn gedachten veertien jaar terug in tijd, wanneer hij zijn laatste film regisseerde en een verboden romance begon met Magdalena (Cruz).

Er duiken weer heel wat bekende gezichten op, zoals Penelope Cruz, die baanbrekend acteerwerk afleveren, maar wat de film echt typeert, is hoe Almodovar de spanning Hitchcockaans opbouwt, door bijvoorbeeld klassieke muziek de spanning te laten aankondigen om dan immens te laten uitvergroten.

Toch zitten er veel leuke en verassende deuntjes (o.a. Cat Power!) in de film verborgen, wat een knaller van een soundtrack zal opleveren.

Almodóvar is gegroeid, zonder zijn waarden te vergeten doordat Los Abrazos Rotos een dramatische film met nieuwe wendingen is, maar eigenlijk vooral gedragen wordt door het puike acteerwerk, dat je niet snel los zal laten.

 

 

 

 De film loopt in de Brusselse Vendome en in de Leuvense Studio.

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: