Body of Lies PDF Afdrukken E-mail
Ciné
door Christophe van Eysendyck   
maandag 22 december 2008 17:36

Body of Lies poster'Body of Lies' is de nieuwste film van regisseur Ridley Scott.  Hij speelt zich af in het Midden-Oosten, waar de CIA een aantal clandestiene operaties runt.  Die worden uitgevoerd door Roger Ferris, een agent van de CIA, gespeeld door Leonardo DiCaprio. DiCaprio speelt zijn rol ingetogen, ernstig en met overtuiging.  Zijn tegenspeler in het verhaal is zijn baas Ed Hoffman (Russel Crowe). De twee hebben duidelijk een andere kijk op de situatie in het Midden-Oosten, en een andere manier van aanpakken.  Wanneer een aantal civiele doelen in het Westen aangevallen wordt door moslimextremisten, lopen de spanningen hoog op.

 

Hani Salaam (Mark Strong) is de chef van de Jordaanse geheime dienst, die alles nog een pak complexer maakt.  Terwijl dubbelspel en intriges tot Jason Bourne-achtige achtervolgingen leiden, slaagt Ferris erin verliefd te worden op het enige knappe lokale meisje. Toegegeven, het is een klassieke verhaallijn, maar de knappe acteerprestaties maken veel goed.  Crowe zet een héérlijk cynische CIA-baas neer (inclusief typische cowboy oneliners zoals; “Honey I’m rescuing Western civilization here”).  Strong is angstwekkend overtuigend in zijn rol als keiharde spionbaas.  De martelscène op het einde doet zelfs de stoerste bink in de zalen sidderen.   We weten allemaal dat Scott graag de aandacht op mensen in crisissituaties legt, en dat doet hij hier dan ook overtuigend. 

 

Al bij al is 'Body Of Lies' een sterke prent, die zich zonder minderwaardigheidscomplex bij de rest van 's mans oeuvre mag neervlijen.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: