Cultus waarschuwt:Facebook de film werkt verslavend PDF Afdrukken E-mail
Ciné
door Peter Heyns   
dinsdag 26 oktober 2010 08:00

Hoe maak je een verhaal over tienduizenden lijnen code, een beetje bedrog en een hoop juridisch gezwam boeiend? Je huurt Aaron Sorkin in om het verhaal te herschrijven en focust op het beetje sex, drugs en rock ‘n’ roll.

 

 

Het resultaat is The Social Network, een film over het ontstaan van Facebook en zijn bedenker Mark Zuckerberg. Het verhaal speelt zich af op de campus van Harvard, thuisbasis van exclusieve studenclubs, wilde feestjes en schone vrouwen. Blijkbaar is het studentenleven er losbolliger dan in menig Vlaamse fakbar en dat geeft de film net dat beetje extra spanning.

The Social Network 

 

Het begint allemaal mooi wanneer Mark met een kleine hackoperatie een populaire website lanceert en zo het netwerk van Harvard platlegt.Zijn leven neemt echter een onverwachte wending wanneer hij een idee steelt van enkele rijke medestudenten en hij er het miljoenenbedrijfje Facebook mee start. Al snel verliest hij de weinige vrienden die hij heeft in een juridisch spel.

 

Na de slappe kost van deze zomer (Inception buiten beschouwing gelaten) is dit een welgekomen afwisseling die het najaar op gang moet trekken, verassend sterke film en een frisse cast.

 

 

Spoiler: Ergens is er sprake van een filmster die Harvard heeft voortgebracht, een verwijzing naar de ravissante Rashida Jones die de advocate speelt in de film.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: