Flashback: Slo Burn - Amusing The Amazing PDF Afdrukken E-mail
Flashback
door Jana Poppelaars   
woensdag 27 mei 2009 09:29

Kyuss bestaat ondertussen al meer dan tien jaar niet meer. De platen van de überstonergroep worden beschouwd als klassiekers in menig platenkast. Wat er van Josh Homme is geworden hoef ik niet uit te leggen. John Garcia speelt ondertussen al jaren samen met zijn groep Hermano, die spijtig genoeg eerder platte hardrock produceert. Niet altijd geweten is dat er zich nog een tussenfase heeft afgespeeld.

 

 

Voordat Garcia zijn stem leende aan zijn huidige groep, nam hij in 1996 een EP op met Chris Hale (gitaar),Damon Garrison (bas)en Brady Houghton (drums) onder de naam Slo Burn. Dit slechts een paar maanden na de split van Kyuss. Amusing The Amazing bestaat uit vier nummers, die veel weg hebben van Garcia’s voorgaande groep, door de manier waarop hij zingt en doordat Chris Goss ook hier aan de knoppen zat. Maar toch is hun muziek minder complex en gelaagd dan die van Kyuss. Misschien een voorbode voor wat er komen zou, lees de rechtoe-rechtaan songs van Hermano. Vooral Pilot The Dune is een zalig stonernummer dat heel erg aan Kyuss doet denken.

 

 

Normaal stond er een full album van Slo Burn aan te komen in 1997, maar na hun tour, waarbij ze onder andere op Ozzfest zijn gepasseerd, is de band in september gesplit. Spijtig, wij hadden liever wat meer Slo Burn en wat minder Hermano gehad. Maar dat was je waarschijnlijk al duidelijk.

 

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: