Diablo Blvd: "wij zijn grote fans van vrouwen slagen" PDF Afdrukken E-mail
Interview
door Jasper Verleyen en Christophe van Eysendyck   
dinsdag 31 maart 2009 12:44
Artikelindex
Diablo Blvd: "wij zijn grote fans van vrouwen slagen"
pagina 2
Alle pagina's

Alex Agnew is een bekend stand-up comedian, maar in de eerste plaats is hij een metalhead.  Samen met metalmaten Andries Beckers (Born From Pain, gitaar), Dave Huybrechts (ThunderHeartMachine, gitaar), Kris Martens (ex-drummer van Bliksem) en Tim Bekaert (A Brand, bas) laten ze de hoogdagen van Guns ’n Roses, Black Label Society en Danzig herleven. All hail rock ’n roll, en de vuile praat van Diablo Blvd.

 

 

 

 

De nieuwe plaat is net uit. Zijn jullie er tevreden over?

 

Dave: Ja. We hebben er lang aan gewerkt, maar hadden ook niet alles in de hand.  Je speelt je partijen in, je hoort de eerste mixes, en die worden dan opgestuurd naar de producer in Nederland.  Je voelt het beetje bij beetje groeien tot het je het eindresultaat hoort en denkt: Fuck man, dat knalt echt uit mijn speakers!  Ook als ik het in mijn auto opzet.

 

Agnew:  Dat is de gouden truc: we zetten hem op in de auto.  Dat is uiteindelijk de plaats waar 90% van de mensheid je plaat beluistert.  Als je in een peperdure studio zit, klinkt je plaat altijd goed, dus in de auto is een goede test.

 

Wat zijn de ideale omstandigheden om naar The Greater God te luisteren?

 

Agnew: (denkt na) Neukend met een dode crackhoer (algemene hilariteit).  Als je dan The Greater God als soundtrack opzet, wordt het nog net ietske beter.

 

Dave: Wat moet ik nu nog zeggen, Alex. Voor mij is het de ideale plaat om te beluisteren als je gestresst thuiskomt.  Even uit de bol gaan, luchtdrummen, luchtgitaar spelen,…

 

Agnew: Je wijf aframmelen, je piet in je achtjarige dochter steken. Dat hebben we niet gezegd.

 

The Greater God is vooral stevig en up tempo .

 

Agnew: We merkten al snel dat de nummers met veel drive gespeeld werden, waardoor we het gevoel kregen dat de opnames goed vooruit gingen.  We hadden niet het gevoel van: Allez, nog is nen trage.  Niet dat we enorm snel spelen, eerder mid-tempo, maar er zit wel wat gewicht op.

 

Melodie is toch ook heel belangrijk voor jullie? Er staan geen cookie monster vocals op de plaat.

 

Agnew: Ik kan dat ook niet.  Ik weet ook niet of het zou passen als ik het zou proberen.  De groepen die ik graag hoor, zoals Danzig, The Cult, Velvet Revolver en Alice in Chains, hebben allemaal ruige gitaren maar ook melodieuze zangpartijen.

 

Dave: Ik ben ook heel tevreden van mijn zanger (lacht)

 

Agnew: De gitarist kon wel beter (bulderlacht).  Nee, hij heeft echt wel een paar van zijn beste solo’s en riffs gespeeld op The Greater God.  Zoals de trage solo op Vacant World, en die shred solo op dat snelle nummer is ook echt goed.  Daar kan ik zelf ook echt van genieten, maar dan moet je wel zien dat er niemand bijzit die je kent, want dan wordt het embarrassing.  “Kijk eens hoe goed dit is!” Wie zijn dat? “Dat zijn wij!” Ah, voze gast… .

 

  

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: