cult·us: literatuur
Richard Miller's 'Snail' PDF Afdrukken E-mail
door Stijn Theus   
donderdag 17 maart 2011 08:47
Eigenlijk zouden we een lijstje moeten maken van de beste frontmannen die voor hun dertigste zijn gestorven. Kurt Cobain, Ian Curtis, Jimi Hendrix, …, allemaal zijn ze wereldberoemd en vooral dood. Hadden ze hun onsterfelijkheid al bereikt en was het leven daarom minder waard? We verwachten van hen geen antwoorden meer, maar Richard Miller schreef in de jaren ‘80 wel het geschifte en extatische boek ‘Snail’ waarin hij het onderwerp onsterfelijkheid met de precisie van een krankzinnige beenhouwer wist aan te snijden.
Lees meer...
 
Hellraiser: Ginger Baker's autobiografie windt er geen doekjes om PDF Afdrukken E-mail
door PJ Symons   
maandag 18 oktober 2010 08:08

71 is Peter Edward Baker ondertussen maar nog steeds bekend en berucht als notoir moeilijke mens, drummer van Cream tot Masters Of Reality en uitvinder van de 7 uur durende drumsolo. Hoewel we hem dat laatste grondig kwalijk nemen zorgde zijn hoogst uitzonderlijke beroering van de vellen er vaak voor dat de bands die voor hem stonden net tikje meer kregen. Gingerpower? Waarschijnlijk niet, maar feit is dat hij een der meest invloedrijke drummers uit de geschiedenis is geworden.

Lees meer...
 
The MC5 - Sonically Speaking (Brett Callwood) PDF Afdrukken E-mail
door PJ Symons   
woensdag 08 september 2010 08:13

De Motor City Five schoppen het eindelijk tot een boek. Niet het boek waar we allemaal op zaten te wachten, maar een boek nonetheless. Kick out the jams, motherfuckers!

Lees meer...
 
Wij - Elvis Peeters PDF Afdrukken E-mail
door Siska Baeck   
woensdag 13 mei 2009 07:55

Wij van Elvis Peeters is ’s mans tweede boek. Hij ontving er zelfs een werkbeurs van het Nederlands en Vlaams Fonds voor letteren voor. Alomprezen, is dit boek. Maar bezit dit succes dan werkelijk kwaliteit?

Lees meer...
 
Alessandro Baricco - City PDF Afdrukken E-mail
door Siska Baeck   
vrijdag 01 mei 2009 08:31

Alessandro Baricco, een schrijver met een passie voor muziek, schreef exact tien jaar geleden de roman city. Hoewel het boek gecombineerd was met een muzikaal project (onder begeleiding van de Franse band Air), moest deze topper tien jaar wachten op een tweede druk.

Lees meer...
 
«BeginVorige123VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer literatuur