cult·us: muziek
Garage is Dood (1) PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Marcel Hardcore   
vrijdag 31 maart 2017 12:10

Onlangs dat artikel gelezen in de Gonzo over de ‘knallende’ garage scene in België? Die kerel was jammer genoeg niet helemaal mee. Hier is wat er echt gebeurt. En dan hebben we het niet over drugs, maar over de shitload aan releases die de laatste tijd om ons oren slaat! 

Lees meer...
 
De 30 Allerbeste Metal Platen van 2014 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Administrator   
zondag 21 december 2014 03:02
Omdat er in 2014 zodanig veel sterke, snedige boenkers van metalplaten zijn verschenen leek het haast onrechtvaardig om er slechts een handjevol releases uit te distilleren die dan vervolgens ook nog eens ten koste van straffe niet-metalplaten in onze lijst van de Allerbeste Platen Van 2014 te plakken. Het metaljaar 2014 was een grand cru, een legering van edelmetalen. En dus krijgt de metal zijn geheel eigen lijstje – met o.a. YOB, Nihill, Obliterations, Hark, Body Count,…
Lees meer...
 
De 50 Allerbeste Platen Van 2014 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Administrator   
zondag 07 december 2014 16:02
Het jaar 2014 heeft zijn beste tijd gehad en bereidt zich volop voor op een permanent verblijf in het archief der voltooid verleden tijden. Vanzelfsprekend smeekt dat nakende einde om een retrospectieve beschouwing van zijn verwezenlijkingen, muziek in dit geval. Net zoals elk op muziek gericht medium maken ook wij een hitparade van de allerbeste platen van 2014. Alleen is die van ons beter (en da’s niet zomaar een subjectieve mening), breder, zonder U2 en vooral: enkel en alleen gericht op de plaat in zijn geheel, wars van genres en stijlen, geen rekening houdend met wel dan geen bekendheid, de eenzame hit single voorbij. Maar inderdaad: ook bij ons staat The War On Drugs op nummer 1. Spoiler? Neen, want ‘best of’ lijstjes van 2014 die niét worden aangevoerd door Lost In The Dream zijn ofwel geschreven door mensen die de plaat nog niet gehoord hebben (bid voor hen, arme zondaars) ofwel bij mekaar geluld door de armen van ziel die van mening zijn dat de Foo Fighters innoverende rock spelen. Welaan dan: Cultusonline’s Best Of 2014!
Lees meer...
 
The Sun Records Blues Box: Niet Alleen Elvis Blijft Bestaan PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Administrator   
zondag 14 september 2014 07:58
De impact van de rock’n’roll was op z’n zachtst gezegd allesverpletterend en overschaduwde de plots heel erg  altmodisch klinkende blues die eigenlijk het grootste deel van Sun Records’ indrukwekkende catalogus uitmaakte. Pas begin jaren ’80 werd een fractie daarvan opnieuw uitgebracht als een nogal slordig gecompileerde vinyl-box. Met deze tien cd’s tellende Sun Blues Box en de bijbehorende documentatie wordt het duidelijk hoe immens belangrijk de blues was op zowel de artistieke als financiële tijdlijn van Sun Records. Of hoe het platenlabel achter Elvis groot werd door het uitbuiten van zwarte muzikanten. Deze box verzamelde songs van zowel Ike Turner en Little Walter als nummers van volstrekt onbekende muzikanten waarvan op die ene opname na niks, nergens terug te vinden is. Dure grap, deze box, maar worth every penny.
Lees meer...
 
The Beatles worden overschat, Hendrix was een knoeier en klassieke muziek is stom PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Administrator   
zondag 08 juni 2014 22:49
Het komt er eigenlijk op neer dat je beter je best moet doen. 
Lees meer...
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: