Cultus Cuts The Crap - Januari 2011 PDF Afdrukken E-mail
Downloadtip
door PJ Symons   
maandag 31 januari 2011 07:27

Het einde van de maand. Uw pré is bijna op, in de plaats van afgevallen bent u bijgekomen en dan kappen wij traditioneel met deze lijst nog eens een berg stront bij over uw hoofd. De 15 songs die deze eerste maand van het nieuwe jaar wat warm bruin inkleurden.

crap 

 


1 Anna Calvi – The Devil

Van op haar naar zichzelf genoemde debuutplaat die terecht verdrinkt in lofbetuigingen, zelfs van sommige muziekjourno’s (VB) waarvan bekend is dat hun rectale zuurtegraad die van een ketel waterstofbromide ver overstijgt.


2 Yuck – Rubber

Nog een debutant en wel op het steeds uitstekende Fat Possum. Heerlijke fuzzpop die nog minder origineel is dan een nazi-snor op een foto van de paus tekenen. Maar wanneer een herkauwd stuk steak nog voldoende kruiden bevat, durft dat ook al eens te smaken.


3 Sic Alps – Do You Want To Give $$

Omdat we vermoeden dat John Lennon zich in atoomschuilkelder van een Colombiaanse favela schuilhoudt en daar, vastgeketend, door cocaïneboeren wordt verplicht songs op te nemen voor Sic Alps die er op hun beurt zijn vocal afmixen maar het schelle bunkergeluid wel bewaren.


4 Motörhead – Killed By Death

If you squeeze my lizzard, I’ll put my snake on you. Lemmy The Movie kwam deze maand eindelijk uit en was alles wat we er van verwachtten: speed, whisky en smeuïge eeltknobbels.


5 Suuns – Up Past The Nursery

Ambiënte hoogvliegerij met muziekwerkstukjes die u alle kanten van de kamer laten zien maar alvorens met uw reukorgaan voluit tegen het behangpapier te smakken, worden we weeral verder gedirigeerd.


6 Mama Rosin – Le Two Step du Motorcycle

U hoeft zich er niet voor te schamen dat u af en toe eens loos kan gaan op een streep Cajun. Wij doen dat ook niet, en al zeker niet wanneer het even op Black Robert mag zijn, de jongste van Mama Rosin. De moeder met de verlepte pruim, is dat in het Nederlands.


7 Desertshore – Mojave Mirage

Van op hun nieuwe plaat Drifting Your Majesty waarop het Californische duo het mooiste instrumentale landschap schetst sinds Shadows Between The Sky van Buckethead.


8 Royal Trux – Let’s Get Lost

Vaak ten onrechte bekeken als de Bonny & Clyde van de grunge, feit is dat Jennifer Herrema en Neil Hagerty meer weg hadden van Exile On Main St. dan Nevermind. Vorig jaar werden in Amerika hun eerste vier platen opnieuw uitgebracht (waaronder dus ook Royal Trux en Cats And Dogs), nu bereiken ze eindelijk ook ons.


9 The Dirtbombs – Sharevari

Zet u in de zetel met een joint te grootte van een babyarm en de plaat + clip van The Dirtbombs die op Party Store solliciteren naar een plaats op het toilet-podium van I Love Techno.


10 Lia Ices – Daphne

U dacht dat Joanna Newsom de folkelfontdekking van de nog jonge eeuw was? Lia Ices doet misschien niet beter, maar durfde voorgaande stelling toch minstens even aan het wankelen te brengen met Grown Unknown.


11 Paris Suit Yourself – I Lost My Girlfriend

My Main Shitstain heeft àlles: Berlijnse ballen, Parijse artfart en New Yorkse kitsch. Zowat de fijnste ontdekking van dit prille voorjaar.


12 The Radio Dept – Never Follow Suit

Omdat er met Passive Aggressive een compilatie van singles uit hun drie geniale platen uitkomt. Een standaard inzake droompoppers en/of shoegazers.


13 Tu Fawning – I Know You Now

Zo zou het klinken moest Daniel Johnston iets beter bij zijn verstand zijn (duh) en in een met rood fluwelen rood bekleed cabardouchke Dita Von Teese van haar al zo wankele onschuld beroven. Stoutkapje in haar A-hole genomen, met andere woorden.


14 Murderdolls – Love At First Fright

Horrorpunkgrootmeester Wednesday 13 en Slipknot-drummer Joey Jordison (die op dit project de gitaar hanteert) brachten in 2002 met Beyond The Valley Of The Murderdolls dé horropunkplaat uit, deden dat dit jaar met Women And Children Last nog eens dunnetjes over en staan vanavond in Trix. Dat we er bij zijn.


15 The Cult – Rain

1 Februari. AB. Met Masters Of Reality. Ian Astbury = God.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: