De Paranoiacs in 10 Ramones-songs PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door PJ Symons   
donderdag 25 november 2010 14:46

Als The Kids de Vlaamse Pistols zijn, dan zijn de Paranoiacs de frieten met stoofvlees-versie van de Ramones. Omdat Rafke en co nu zaterdag in Trix voor goed afscheid nemen van het podium, lauw bier, spaghetti uit bokalen en jeansvestjes, eert Cultus de punkers nog snel met een tribute bestaande uit Ramones-nummers die wel voor hen geschreven lijken.

Paranoiacs 

1 Rock ‘n’ Roll Higschool

Ergens waar de Paranoiacs nooit achter de lessenaar zaten. Zoals wel vaker was ook hier de grootste hit in de band het lid met de minste muzikale voeling. De Paranoiacs zouden de Paranoiacs niet zijn moest Raf zijn orgel niet slopen.


2 The Good, The Bad & The Ugly

Goed zijn ze, slecht alleen figuurlijk als gemene liveband en lelijk.. Ooit al een mooie punker gezien?


3 We’re A Happy Family

Want de as van de Paranoiacs bestaat natuurlijk uit Hans en Raf Stevens. Een boot die ze wel gemist hebben is, naar analogie met de Ramones, al hun leden verplichten die achternaam aan te nemen. Axl Stevens zou trouwens ook gewoon beter klinken.


4 Main Man

Rafke. Altijd spannend om zien en horen of zijn orgel nu daadwerkelijk is ingeplugd of niet. Het grote mysterie, nog zoiets dat grote rockbands groot maakt.


5 Gimme Gimme Shock Treatment

Zoals nu zaterdag in Trix. Een live-optreden van de Paranoiacs wordt gekenmerkt door 200% elentriek.


6 The KKK Took My Baby Away

Of: de VRT Took My Baby Away. Hun Eurosong-avontuur introduceerde hen bij een nieuw en jonger publiek maar kan iemand mij de cohones van Bart Peeters bezorgen om hen aan te kondigen als de Vlaamse Lordi? Zo lelijk zijn ze nu ook weer niet.


7 Today Your Love, Tomorrow The World

Helaas bleef het bij de liefde van Vlaanderen voor de Paranoiacs. Altijd wat underground gebleven, en dat siert hen.


8 Now I Wanna Sniff Some Glue

Ik heb er geen idee van hoe het met de Paranoiacs zit, maar geen rockband zonder de nodige vitaminen. Vraag het de heren eens, nu zaterdag.


9 en 10 Out Of Time en It’s Gonna Be Alright

Het ga hen goed.


De Paranoiacs spelen zaterdag in Trix hun afscheidsoptreden met nog op de affiche Diablo Blv., The Romans en School Of Quiet.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: