De Ultieme Paddo Soundtrack PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Marcel H. Core   
vrijdag 04 januari 2013 18:42
Stel: Bart de Wever slaagt er in drugs volledig uit de straten van Antwerpen te bannen door z’n unieke plan de druggebruiker aan te vallen en  je favoriete straathoekdealer gaat echt failliet omdat hij geen klanten meer heeft. Dan kan je nog altijd je eigen dope bij elkaar kweken. Niet dat het realistisch is, maar je bent maar beter voorbereid op een crisis dan zonder drugs door het leven te gaan. 

Vorige keer haalde ik aan – of kon je tussen de ‘lijnen’ door lezen – dat het internet vergeven is van de legale dope. Zoek gewoon je favoriete letter en cijfer combinatie op, gooi ze in het digitale winkelmandje en maak van de postbode je wekelijkse dealer die aan huis komt leveren. We hebben dit, zoals goeie journalisten betaamd, gecheckt, dubbel gecheckt en voor de leut nog een paar keer gecheckt. En het werkt. We plannen trouwens een nieuwjaarsfeestje met de redactie om de werking van de verschillende bestellingen te testen. Mét speekselstrookjes van de politie weliswaar, we zouden niet willen dat een trippende redacteur rijdend onder invloed in de bak vliegt en de bad trip van z’n leven meemaakt. Dát zou pas onverantwoord zijn. 

Holland biedt zoals altijd wel een goeie uitweg uit de chaos. Truffels, ook wel de Philisopher’s Stone genoemd, zijn door hun elastische karakter tussen de mazen van de wet geglipt en kunnen nog naar hartenlust geconsumeerd worden. Spring gewoon NIET van een brug of uit je raam en begin jezelf NIET te schillen omdat je denkt dat je een appelsien bent. Kortom, doe gewoon geen belachelijke dingen waardoor ze ginds weer aan hun beleid beginnen twijfelen en onze laatste legale trip uit de winkel halen. Je zou trouwens denken dat die anti-paddo wetgeving in België is gefabriceerd als je hoort dat je gewoon een paddo kweekset kan kopen en je met zo’n bak een hele wijk met zelfgeproduceerde shrooms uit hun dak kan laten gaan. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een goed verwarmde kamer en geduld. 
 
Gezien het vanaf januari zal stikken van de flikken in Antwerpen, kan je maar beter wat voorzichtiger zijn als je met een verse oogst paddo’s de straat op komt.  Waarom ook geen deugd maken van een noodzaak en je paddo’s in verse chocolade verwerken? Chocolade heeft een MAO-remmende werking en versterkt de werking van entheogene paddenstoelen, wat zoveel betekend als een waanzinnig vette trip op chocolade. In Zuid-Amerika doen ze het zo al eeuwen met de drank Cacahuati, een mengsel van paddenstoelen, cacaopoeder, water en honing. Eat this, Bart. Letterlijk. 

Over paddo’s, honing en truffels gesproken, Cultus had afgelopen weekend bezoek van een couchsurfer. Je kent ze wel, wereldreizigers zonder een cent op zak die gebruik willen maken van je zetel en enkele dagen gratis willen overnachten. Bij ons mogen ze zolang blijven plakken als nodig, op voorwaarde dat ze iets van meerwaarde brengen, zoals – ik zeg maar wat – drugs. Onze couchsurfer van de week had truffels uit Amsterdam op zak, we maakte er thee van en gooiden onze overschot paddo-honing erbij voor een meesterlijke trip. En daar hoort natuurlijk een goedgekozen soundtrack bij voor een optimale beleving van kleuren, gevoelens, geluid en gedachten! 

Peaking Lights – 963

Hoewel Lucifer het tot talrijke eindejaarslijstjes heeft geschopt, ben ik niet echt een fan van Peaking Light's laatste. De hoes van de voorlaatste plaat '963' daarentegen, leent zich tot een knap staaltje kleurig danswerk als je nog net niet in je trip steekt. '963' is een leuke binnenkomer wanneer je aan je thee slurpt in afwachting van het getintel dat binnen enkele ogenblikken door je lichaam zal spelen. Ogen-blikken. Doorheen de plaat begon ik het woord binnenstebuiten te keren en wist ik dat m’n piekmoment bijna bereikt was. Nog even door de beangstigende gedachten doorbijten die als flashback door m’n hoofd zullen spelen en mijn visuele perceptie zal zich mengen met m’n andere sensorische vaardigheden en dansen op de dubby bassen van Peaking Lights. Nog snel een nieuwe thee zetten, een joint draaien en verder verdwijnen in de muziek.

Edibles/Duck Dive - Split & Edibles - Super Space/Mind Peace

Van Peaking Lights naar de beter psychedelische dub. Gitarist Dewey Mahood sloeg erin tot twee maal toe mijn, tot noch toe ongepubliceerde eindejaarlijst te halen met Plankton Watt én Eternal Tapestry. Met Edibles maakte hij samen met z’n maat uit Portland, een zekere Nick Bindeman, twee extreem vette en tripvriendelijke cassettes: een split met Duck Dive op Stunned Records en Super Space / Mind Peace op Not Not Fun. Hun ‘Other Minds Meet Inner Space’ werd nu al twee jaar geleden op plaat uitgegeven door DNT Records, klinkt iets té normaal en boette in aan originaliteit, maar ’t blijft even vet op shrooms als je watervallen in de muur omhoog wilt zien stromen.

Gala Drop - Gala Drop

Je wordt extreem moe van truffels en het wordt echt zetelplakken als de visuals even afnemen en je brein niet meer in cirkels denkt. Die pauzes zorgen voor een aangename pauze en geven je de illusie dat je gerust even naar de nachtwinkel kan voor een extra pils of sigaretten. Als je dan je PC wil afzetten of je gsm checkt voor het tijdstip, vonken de kleuren ervan af en wil je weer even wegglijden in je zetel. De perfecte roesplaat voor zo’n moment is Gala Drop’s zelf-getitelde langspeler. Dub druppels en tweeks vullen de aangename en niet volledig vervormde dalen tussen de psychedelische hoogtepunten. Als je ‘m opnieuw voelt komen, MOET je ABSOLUUT een keer voor The Brian Jonestown Massacre gaan!

Brian Jonestown Massacre – The Smoking Acid EP

Steek je eenmaal opnieuw serieus weg en zie je de kamer rondom je heen dansen terwijl er ongeziene landschappen door het plafond naar beneden zakken, dàn pas is het tijd voor de Smoking Acid EP! De EP was een voorloper van de ‘Who Killed Sergeant Pepper’ LP en is voor mij de ultieme tripplaat – Who Killed the Sergeant is ook een goeie maar er zitten wat ambetante brainfucks tussen die je op Smoking Acid niet hebt. Je zou het niet zeggen als je de plaat nuchter hoort, maar het trekt je fantasie volledig open en laat je wegreizen naar Zuiderse en Oosterse landen, door het heelal en terug diep tussen de zandkorrels van een tot dan toe nooit ontdekt strand. Echt. Die plaat haalde - als ik het me goed herinner – mijn eindejaarslijst van 2010, maar dat was voordat ik erop begon te trippen. Nu zou het op de lijst van 2011 moeten staan (op 2CB) en op die van dit jaar (op paddo’s en truffels), elke keer ontdek ik iets nieuws dat ik nooit eerder heb gehoord – of gezien. 

Yage - The Woodlands of Old

Uitbollen en opnieuw rustig aarden doen we daarna met Yage, de psychedelische moniker van Future Sound of Londen. Ze hebben al lekkere mixtapes uit hun mouwen geschud met Androginous Amorpheus en hun Psychedelic Bubbles, maar met Yage's 'Woodlands of Old' gaan ze voor de ultieme wegsteek plaat. Opnieuw dub, en geloof me, ik heb mensen voor minder zien trippen op muziek zonder dope. Ze noemden zich dan ook niet voor niks naar het misselijkmakende drankje ayahuaska, ik noem het de perfecte meditatieplaat waaruit je na een dromerige reis weer helemaal helder bent - zonder spauw.

Eternal Tapestry & Sun Araw

Ok, ik ben hier helemaal blijven hangen in Dewey Mahood en z'n kompanen. Het beste na Edibles dat hij uit z'n vingers heeft gepleurd, was tijdens een radioshow op een studentenradio tijdens een festival. Ze hingen daar wat rond met Sun Araw - je kent hem wel, hij heeft samen met M. Geddes Gengras die waanzinnige co-op met de Congos gemaakt. Ze moesten die middag toch een live jam spelen op de radio en wisten niet beter dan mr. Araw met z'n synths uit te nodigen. Thrill Jockey hoorde later van de samenwerking en eiste dat ze de tapes mochten horen. Ze drukten het geheel op plaat met als resultaat: Night Gallery!

En er bestaat geen beter plaat dan dat om een tripavond in stijl mee af te sluiten.
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: