The Psychedelic Playlist - Turkish/Anatolian Rock PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door PJ Symons   
vrijdag 15 februari 2013 16:25
Artikelindex
The Psychedelic Playlist - Turkish/Anatolian Rock
2
3
4
5
6
7
Alle pagina's
Baris Manco en Erkin Koray dienen gekend door eenieder die al afdaalde in de dieptes van het soort psychedelische muzak dat melkwegstelsels verder reikt dan uw gebruikelijke Pink Floyd of The Grateful Dead. Maar het land van Tarkan, Atatürk en Antalyaanse zwembaden vol dikke Russen herbergt zoveel méér dan Manco en Koray, respectievelijk de Tony Iommi en de Roky Erickson van de Turkse/ Anatoliaanse rock. Van The Byrds-achtigen als Haramiler en Annette Peacock/Sandy Denny-derivaat Tulay German tot de jonge psy-surf-snaken van Hayvanlar Alemi en de nog groene electronic anatolian acid dealers van Baba Zula: duik mee in de psychedelische dieptes van de Dardanellen en de Bosporus. Anatolia Rocks! 
 
 
Baris Manco 
 
 
Trouwens: indien u deze Anatolian Rock weet te smaken, beperk u dan niet tot al bij al brave verzamelaars als 'Anatolia Rocks', 'Hot Turkey' en 'Turkish Freakout'. Ga graven op YouTube en doorploeg sites als discogs (met trefwoorden als 'psy', 'turkish', 'anatolia',...): het internet weze uw oyster.
 
Ps. Turkse (groeps-)namen zijn vaak leestekenrampen. Verontschuldig ons onze luiheid daar niet aan mee te doen... Daarenboven gaat het ons om de muziek, en zijn veel van onderstaande bands zo (duh) obscuur dat het net iets te veel moeite kost om er deftige duiding/bio/informatie van te vinden. Just the music, zoals het hoort.
 
Pps. Een klein specialleke van de firma helemaal op het einde. Enjoy. 
 
 
1 Grup Cigrisim - Salak  2 Bunalimlar - Tas Vor Köpek Yok  3 Haramiler - Aya Bak Yildiza Bak  4 Baris Manco - Dere Boyu Kavaklar  5 Baris Manco - Hal Hal Orjinal Plak  

 


 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: