Concertagenda Mei + Preview Planet Caravan Festival PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Administrator   
donderdag 25 april 2013 22:34
Artikelindex
Concertagenda Mei + Preview Planet Caravan Festival
Concertpagina 2
Concertpagina 3
Planet Caravan - Dag 1
Planet Caravan - Dag 2
Alle pagina's

Zon of niet, voor terrasjes te doen heeft u in mei nauwelijks tijd. Een eivolle concertmaand met o.a. Death Grips, Kadavar, Phosphorescent, Daniel Johnston, Megadeth,... En als toetje ook nog eens het psychedelic Planet Caravan Festival in Trix met toppers Uncle Acid And The Deadbeats en Om. Smeer die kuiten al maar in. 


Ostrogoth Hetfield

 

1 mei - The Bevis Frond, Trix

Nick Saloman's boys hebben zowat de lijnen uitgezet voor al wat ook maar een beetje naar neo-psychedelica/vintage psyrock ruikt.
2 - Ostrogoth, Trix

Oervaders van de Vlaamsche old school heavy metal die zelfs bij ons, jonge kids, gekend zouden zijn middels het onsterfelijke Full Moon's Eyes. Den James Hetfield had vorig jaar op Werchter Boutique een Ostrogoth-shirt aan (gelukkig zorgt Metallica's styliste er nog voor dat onze geliefde schoothondjes van Lou Reed hun roots niet helemààl vergeten) en sindsdien is het slechts wachten tot iemand met een handcamera een Anvilleke probeert te doen. In Trix brengen ze de thrashing motherfuckers van Evil Invaders mee dus maak dat u op tijd bent!
3 - Bombino, Cactus Brugge  

Ja, die Touareg Jimi Hendrix waar Dan Auerbach van The Black Keys momenteel spelletjes mee speelt. Diezelfde Dan Auerbach heeft er allicht ook iets mee te maken dat Bombino's nieuwe plaat overal opgepikt wordt - en terecht. Maar doe ook de moeite om zijn eerste te checken want die is zeker zo goed.
of  Pig Destroyer, Muziekodroom

De grindcoremastodonten brachten met Book Burner een dwangbuis van een jongste plaat uit. En kom op, waarom zou je ook je tijd verspillen aan songs die langer duren dan een minuut? Pig Destroyer krijgt het doorgaans in 40 seconden of minder gezegd.
of  Jon Spencer Blues Explosion, Trix  

Van die paar zekerheden die het leven te bieden heeft is de constante topvorm van Jon Spencer er één van.
6 - Chelsea Wolfe, Trix  

Mocht ik niet zo bang van haar zijn, ik zou met haar trouwen.
of  The Gaslamp Killer, AB

Ok, zijn 'debuutplaat' Breakthrough was vet maar zat niet echt helemaal slick in mekaar. The Gaslamp Killer is op z'n best als hij de allerscheefste muziek uit alle windstreken en alle melkwegstelsels onder z'n afro-krullenbol kan stoppen om ze er vervolgens in een verdomd funky mixje weer uit te laten komen.
7 - Van Dyke Parks, Arenberg

Alan Lomax nam de muziek van de wereld op, Van Dyke Parks was op zijn beurt de muziekleraar die alles opnieuw de wereld in stuurde.
9 - Phosphorescent, Botanique

Wie 'm al in zijn of haar hart meedroeg zag dit al van ver aankomen: Phosporescent mag vanaf nu trots op de eerste bank naast Bonnie 'Prince' Billy komen zitten.
10 - Mauroworld, Trix (oa Gruppo Di Pawlowski, Hitsville Drunks, Mauro & The Grooms,...)

Alle Mauro's op één stokje. Laat ons hopen dat Mauro komt, natuurlijk. Als hij komt, komt het goed.

  

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: