Death To All But Metal - Mei/Juni 2013 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Ronny   
maandag 03 juni 2013 06:44
Artikelindex
Death To All But Metal - Mei/Juni 2013
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
THRASH 1
THRASH 2
Alle pagina's

.
Dat we het concept 'maandelijkse rubriek' de laatste tijd iets té vrij geïnterpreteerd hebben heeft hoegenaamd niets te maken met een gebrek aan metalplaten of een teveel aan inferieure staalharde stuff. Integendeel. Er is te veel. De Death To All But Metal van deze maand schotelt u een behoorlijk lange ketting van muzikale ijzerwaren voor, toch zijn deze platen en songs allemaal de moeite en verdienen ze aldus uw aandacht. De metal van de maand(en) met oa Philip H. Anselmo, Amon Amarth, Lord Dying, Toxic Shock, ASG, Komah, Throatplunger, Evil Invaders,... (en uiteraard als bonus nog een extra portie stevige thrash).

 

Death To All But Metal


1 Slayer

Nu vrijdag 7 juni treedt Slayer aan in de Rodahal in Kerkrade en in augustus staan ze op Pukkelpop. Zonder Jeff Hanneman, want die is dood. Maar ook zonder 'the human metronome' Dave Lombardo, want die durfde Kerry King (naar waarheid) een bazige en vrekkige balzak te noemen (seriously, zou u het durven?). Gary Holt van Exodus vervangt (zoals hij dat ondertussen al bijna 2 jaar doet) Jeff, Paul Bostaph komt andermaal Lombardo vervangen achter de drums (aanvankelijk werd Jon Dette ingelijfd maar die maakte laatst tijdens een concert een foutje en dat kan je je als drummer van Slayer nu eenmaal niet veroorloven - dan moet je maar bij Testament of Anthrax gaan drummen.) Speciaal voor u: God Hates Us All integraal, aangezien dat tot op heden de laatste plaat met Bostaph was en (hoewel Lombardo de originele shit was, is en zal blijven) we hem een eerlijke kans gunnen. En zoals de metalprofeet Samuel P. De Roeck ooit zei: "Mensen die beweren wel van metal maar niet zo erg van Slayer te houden zijn niet te vertrouwen." 
2 Philip H. Anselmo & The Illegals - Walk Through Exits Only

Uncle Phil Anselmo klopte eerst met Pantera op uw bakkes, vervolgens forceerde hij uw schedelpan barstensvol hardcore beton met Superjoint Ritual en met Down doet hij je stikken in sludgy riffs die zijn opgebouwd uit moddervette moerasdrek uit New Orleans (NOLA, gelijk ze zeggen). De Phil is den baas der bazen en nadat hij met dit soloproject staalhard op uw bakkes heeft geslagen moet u gewoon 'dankuwel Phil' zeggen en heel lief vragen of je nog een portie krijgt.
3 Amon Amarth - Deceiver Of The Gods

Amon Amarth levert alweer een dijk van een death metalplaat af en de woestelingen laten zo zien dat ze nog steeds veruit de meest awesome Vikings zijn sinds... de Vikings, eigenlijk. In dezelfde lijn als Twilight Of The Thunder God en Surtur Rising doet ook Deceiver Of The Gods het met die ietwat gepolijste typische Jens Bogren-sound (hoewel Sabbat-gitarist Andy Sneap hier de productie op zich neemt), maar de songs zijn alweer zo ongelofelijk sterk dat je die afgeveilde randjes nauwelijks opmerkt.
4 Lord Dying - Summon The Faithless


"In a time where everyone is trying to out-sludge or out-doom each other LORD DYING gives something less than a fuck."
5 Black Swarm

De kans is heel klein dat u in België (en waaaay beyond) momenteel een vettere, gravere, strakkere en meer awesome moderne metalsound zal dan die van de drie songs op de EP van Black Swarm (of het zou Kvelertak moeten zijn). Deze boys zijn dé band waar een hele generatie op zit te wachten. For real. Nee, echt. En als we allemaal samen heel hard zagen en smeken om nu eindelijk eens heel snel een volledige plaat te maken dan zouden festivals als HellFest en Wacken wel eens heel binnenkort voor de allereerste keer een Belgische headliner kunnen programmeren. 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: