No Life 'Til Leather - Thrash Is Back! (Deel 2: Thrashing About/Against Posers) PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Thrashin' Ronny   
vrijdag 21 juni 2013 05:09
Artikelindex
No Life 'Til Leather - Thrash Is Back! (Deel 2: Thrashing About/Against Posers)
Page 2 - No Posers Allowed
Page 3 - Poser Disposer
Page 4 - Poser Holocaust
Alle pagina's

.
Thrash heeft het stay-true-to-yourself-ethos van de punk overgenomen (de moshpits kregen we er gratis bij). De rock'n'roll leerde Thrash dat compromissen voor suckers zijn en benadrukte het belang van onbegrensd plezier maken - liefst aangevuurd door hevig in je aders pompend kokend bloed met een alcoholpercentage dat voor de Gemiddelde Burger en/of Power-, Folk- of Prog-metalfans fataal zou zijn. De NWOBHM schonk ons vaderlijk 'de riff' en ons uniform, de snelheid heeft dan weer zijn wortels in de Speed Metal (en ook de punk, natuurlijk). We weten waar Thrash's invloeden vandaan komen en koesteren het allerdiepste respect voor al die genres, bands en oer-helden die bijgedragen hebben tot het tot stand komen van de Thrash. Vandaar: posers moeten dood. Wie/wat is een poser?

 

 

Een poser is iemand die zich wel netjes in het Thrash-uniform hult (hoewel de patches door zijn mamie of moeke op z'n jeansvetje (mouwloos gekocht in H&M, ipv het zelf verscheurd te hebben) genaaid werden), maar dat duidelijk alleen doet vanuit een perverse hang naar de haute couture van de Thrash. Een poser is zo iemand die zich wel een Thrasher noemt maar qua kennis weinig verder komt de Big Four aan te vullen met Exodus, Testament en Kreator - in het ergste geval durft hij zelfs Machine Head als Thrash te categorisen, honteux! Een poser posteert zich doorgaans net buiten de moshpit alwaar hij veilig staat om van buitenaf zij die wél moshen wat te duwen of te pitsen zonder dat hij zelf een pijntje riskeert. Gezien het belang dat hij aan zijn appearance hecht is de poser nogal uptight en zal je hem zelden dronken zien. Wanneer hij wél dronken is gebeurde dat per ongeluk en is hij zodanig ver heen dat hij zichzelf en al zijn omstaanders onderkost om vervolgens zijn moesje te bellen met de vraag of zij hem wil komen ophalen om hem veilig in zijn bedje te steken. Als u zo'n poser ziet: laat hem niet ontsnappen! Vang hem, bind hem vast en laat hem naar loeiharde Mayhem/Morbid Angel/Carcass/Bolt Thrower te luisteren, dat zorgt ervoor dat de poser helemaal smelt tot er slechts een kleine plas totaal ongevaarlijke roze My Little Pony-achtige smurrie achterblijft die makkelijk met een gewoon huishoudelijk zeemvel verwijderd kan worden. Deel 2 van onze Thrash-special, met een magnifieke reeks Thrashers tégen posers.

 

Deel 1: Thrashing About Thrashing

Deel 2: Thrashing About Posers

Deel 3: Thrashing About Mosh

Deel 4: Thrashing About Politics/Zombies

Deel 5: Thrashing About Skating

Deel 6: De Thrash Revival: Waarom Nu?


Thrash About Posers Or Die


1 Thrash Or Die - No Posers Allowed2 Commando - Kill The Posers3 F.K.Ü. (Freddy Krueger's Ünderwear) - The Pit And The Poser4 Shock Troopers - Thrash Is Not A Stupid Fucking Competition5 National Suicide - Nu Poser Don't Scare Anyone 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: