Death To All But Metal - Augustus 2013 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Bandäna Pete   
vrijdag 16 augustus 2013 05:38
Artikelindex
Death To All But Metal - Augustus 2013
Page 2
Page 3
Page 4 - Wacken
Page 5 - A History Lesson In Violence
Alle pagina's
In een perfecte wereld zou er alleen maar Thrash zijn en zou ons moshen, zuipen, thrashen en neuken nooit ook maar even onderbroken worden omdat er in een ander subgenre ook iets interessant gebeurt. Helaas leven we niet in een perfecte wereld en moeten we ons dus af en toe bezig houden met die interessante stuff die de andere (mindere?) subgenres voortbrengen. Thus, een nieuwe lijst met dé metalplaten die vers verschenen zijn, of gewoon binnenkort nog moeten uitkomen. Een beetje doom, een dikke streep death, een ruiker black, een likje grind en dat alles verzopen in een vettige saus van awesomeness. Als extraatje ook nog een korte nabeschouwing van Wacken 2013 én een vooruitblik naar Wacken 2014 (Emperor! Kreator! King Diamond!). Ten slotte hebben we ook aan de kids gedacht en sluiten we af met A History Lesson In Violence, tien bands/songs/momenten die gelden als mijlpalen in de metalgeschiedenis en dus tot de parate kennis zouden moeten behoren (en een nostalgische verfrissing voor de meer ervaren metalheads). Death to all but metal, maar zeker ook death to Megadeth, Testament, Sabaton en Lars Ulrich.

Phil Anselmo1 Philip H. Anselmo & The illegals - Bedridden (Walk Through Exits Only) (+ Superjoint Ritual - Sickness (A Lethal Dose Of American Hatred) + DOWN - Lifer (NOLA) + Pantera - Piss)

Ok, Kvelertak maakte (wééral) dé metalplaat van het jaar maar Phil Anselmo opereert in een totaal eigen categorie en is daar ook weer met deze 'solo'plaat de enige en echte fucking baas der bazen. Opgelet: deze plaat doet pijn.2 Carcass - Captive Bolt Pistol (Surgical Steel)

Comeback van het decennium. Als Bolt Thrower de Beatles van de death metal zijn, dan zijn Carcass The Doors van de grindcore. Of zoiets. In november in de AB als voorprogramma van Amon Amarth, nu al uw oren gretig openrijtend met muzikale two-sided scalpels en ander medisch martelmateriaal met hun nieuwe plaat Surgical Steel.3 Cro-Mags - Hard Times + Street Justice + Don't Tread On Me (The Age Of Quarrel)

Cromag! Skinhead! Breakout! Now! De bazen van Ieperfest. Nog steeds. En altijd. Een standbeeld voor John Joseph, en een tweede standbeeld voor John Joseph dat hij zelf mag slopen omdat standbeelden fucking corporate zijn.4 Komah - Between Vice & Virtue + The Hunt (Between Vice & Virtue)

Metal uit de Walen! Komah won een of andere Red Bull wedstrijd en mocht dit jaar op Graspop spelen en het moet gezegd: ze namen die kans met beide handen aan en maakten van de Graspop-pre-party hun metalen bitch. Hun vers verschenen tweede plaat Between Vice And Virtue is minstens anderhalve keer beter dan de nieuwe Killswitch Engage. De Studio Brusseliaanse Metalfan wil een nieuwe Belgische metalband om Channel Zero op te volgen? Wel, dan moet die Studio Brusseliaanse Metalfan niet verder zagen, zuchten en zoeken en gewoon een cd'tje van Komah bij de platenboer inslaan.5 Coffins - The Vacant Pale Vessel (The Fleshland)

Hardcore-death-grind-sludge uit Japan. Vul uw eigen godzilla-grap in alhier: ......6 Vista Chino - Dragona Dragona (Peace)

Haal die duim uit uw gat en stop met schurften over Josh Homme (laat het zijn, Homme heeft het momenteel te druk met het afwegen van zijn eigenwaarde tegen het lucratieve aspect van het machinaal uitschijten van makkelijk door te slikken misbaksels van hitjes en radiodeuntjes). Vista Chino = Kyuss Lives = John Garcia + Brant Bjork + Bruno Fevery + Nick Oliveri. 't Is te zeggen: Oliveri nam mee de plaat op maar stapte ondertussen alweer uit de band. Kijk: Peace is niet de beste Kyuss-plaat, maar zeker ook niet de slechtste. Zet u er even over dat de naam vanaf heden Vista Chino luidt en dat die band een méér dan fucking degelijke plaat afleverden die op elk gebied van achter tot voor helemaal Kyuss is, behalve dan in naam. Another Homme bites the dust: Peace flikkert de jongste QOTSA frontaal op z'n bek.7 Primitive Man - Rags (Scorn)

Misantropische black doom die je verstikt met brutaliteit en snedigheid. Ik steek er mijn hand voor in het vuur dat we deze boys op Roadburn gaan zien.8 Culture - Deforestation (Deforestation)

Gehoord op Ieperfest (uit de geniale mond van een bron die er toen, in de goeie straight edge-tijd, bij was): Damien Moyal is/was de Glenn Danzig van de straight edge hardcore. Motherfucker van een optreden op Ieperfest. 9 Catharsis - Exterminating Angel (Samsara)

Zware bom op Ieperfest. Eerlijk: pas vier dagen voor Ieperfest werd Catharsis mij voorgesteld door iemand die vanaf nu gekend zal staan als de (ooit zelfs straight edge) Antwerpse Joey DeMaio van al wat death/grind/hardcore is. Sindsdien is het al Catharsis wat de klok slaat en geraakte ik totaal verslingerd aan deze plaat. Ik raad u van harte hetzelfde aan.10 Municipal Waste - Thrash? Don't Mind If I Do (Waste 'Em All) + Municipal Waste/Toxic Holocoust - Toxic Waste split (full)

De Waste (Ryan Waste met Ostrogoth-shirt!) kwam, thrashte en thrashte nog wat meer op Ieperfest. Eigenlijk zou het voor onze gezondheid (en de veiligheid van de mensen rond ons) het beste zijn om de Waste minstens één keer om de twee weken mee te maken. Zullen we dat afspreken?
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: