Drug Punks: Sultan Bathery, Babes, Together Pangea & We Are Open PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door Marcel H Core   
woensdag 19 februari 2014 22:09
 
Onze brievenbus puilde de afgelopen dagen weer uit van een nieuwe lichting garage-bangers en daar kunnen we alleen maar blij van worden. Sultan Bathery heeft eindelijk hun eerste langspeler op Slovenly bij elkaar gespeeld, de plaat van Babes is dan toch in ons bezit en we hadden het nooit verwacht, maar de mainstream media heeft het voor één keer wel aan het rechte eind: Badillac van Together Pangea is inderdaad een plaat die de aandacht verdiend! Daarnaast trekken we komend weekend naar We Are Open in Trix om onze nationale helden (lees: Mountainbike en co.) nog maar eens te drogeren. 
 
 
We waren er al drie jaar op aan het wachten, maar nu is er eindelijk nog eens een goeie psychedelische garage plaat uit het zuid-oosten van Europa naar hier gewaaid en deze kan meteen de kast in naast die goeie van Acid Baby Jesus uit 2011. En het lijkt wel of Sultan Bathery van dezelfde acid heeft gesnoept. Hun bio zegt eigelijk al genoeg: "Een vetlelijke stad in Indie, twee Italianen die wiet paffen in tempels en op grieten schieten in't bos (dat laatste hebben we misschien verkeerd verstaan maar soit). De dudes die God (of een gigantische kater) tegenkomen op een speciale plek, terug naar huis gaan en een band opstarten." Voilà, meer moet dat niet zijn! Het gerucht gaat dat ze samen met Warm Toy Machine in april ergens in een pand staan in 't stad, de 21ste als ik me niet vergis, dus hou ze zeker in't oog! Music City waarschijnlijk?
 
 

Een overload aan distortion? Lekker debiele songtitels als Pussy Plastered en I Shit Myself? Dat kunnen alleen de Babes, een zooitje ongeregeld uit New Orleans onder leiding van een zekere Rhodes. Naast het feit dat-ie geen enkele job kan houden, maakt hij met z'n band verschrikkelijk aanstekelijke muziek waar je van op je gezicht gaat als je ze op de fiets beluistert (tested, one tooth missing, not so approved). Babes stonden vorig jaar nog in het voorprogramma van Catholic Spray tijdens hun Europese tour en wie daar geen plaat heeft gefixt, kan dertig dollar neertellen voor een bestelling, want hier vind je ze niet. Wel gratis te downloaden en op Spotify. Jep, er staat een nummer getiteld Pussy Plastered op Spotify. Niet overtuigd? Misschien doet Ty het wel (zie bovenaan artikel).
 
 

Meer nog uit het arme, productieve Europa: Frankrijk gooit de laatste tijd abnormaal geile plaatjes en die van Kaviar Special staat duidelijk op kop. Ze hebben net een mini-tour door Europa achter de rug en lieten daarbij België mooi links liggen. we hebben wél gehoord dat ze het kot afbraken met hun fuzzy, door riffs doordrenkte meezingers en in een mum van tijd alle T-shirts uitverkochten. De platen zijn bijna weg, de s/t is enkel nog via Azbin te krijgen. Wij bestelden er alvast twee, gewoon omdat-ie zo goed is en na de 3de week volledig grijs was gedraaid (en doe dat maar eens na met een witte plaat). 

Als je nog even in Frankrijk blijft hangen, kom je daar met heel veel geluk misschien wel de gasten van Baston tegen. Ze maken zich op voor een kleine tour door Europa met de nieuwe punkers uit Parijs, Cheap Riot, en ze staan op 16 april in de Music City in Antwerpen. Geen platen, laat staan clips, dus check ze gewoon via bandcamp.
 
 

Dit weekend trekken we trouwens met een bak suikerklontjes en een verse batch acid naar Trix want Cultus heeft nog eens een perskaart op zak en gaat het kot afbreken met The GlücksDouble Veterans en, hoe kan het ook anders, met de gasten van Mountain Bike op We Are Open! We kregen hier zelfs net door dat de zanger Etienne de week erop draait in De Valk na het concert van Mark Sultan. 
 
 

We waren bijna de nieuwste van Together Pangea vergeten, maar dan nog, ze zitten verdomme op Universal en Live-Nation. Geld genoeg voor promo en dikke clips. De plaat is wel vet, retevet. Teen Angst for the win! 
 
 
 
Featuring: 
and acid.
 
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: