Cultus Cuts The Crap - Mei + Juni 2014 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door PJ Symons   
donderdag 29 mei 2014 03:36
Artikelindex
Cultus Cuts The Crap - Mei + Juni 2014
Page 2
Page 3
Page 4 - Rondje Electronica
Page 5 - Concert-Agenda
Alle pagina's
Hier is hij dan, de maandelijkse dan wel twee- of drie-maandelijkse über-lijst (hangt van de kwantiteit der kwalitatieve nieuwe releases af - also luidt ons excuus) die op maat van u wordt opgesteld, de meerwaardezoekers, muziekfetisjisten en freaks allerhande, zoekende naar het neusje der opperbeste nieuwe releases, songs en/of te ontdekken bands. We bevelen u in deze editie onder meer Bob Moses, Herzog, Swans, Newmoon, copeland en Taylor McFerrin aan, alsook twee extraatjes: een oplijsting van dé vijf strafste electronica releases van het moment (oa Powell, Rayko en Oaktree) én uw en onze concert-agenda voor juni alwaar we de beentjes strekken voor het aanstormende festivalseizoen. Wij versnijden al die crap die u dagelijks in uw strot geschoten krijgt en serveren u niets meer of minder dan de songs en platen die uw aandacht verdienen. Graag gedaan.
 
Herzog - Boys 


1 Bob Moses - I Ain't Gonna Be The First To Cry (First To Cry)

2014 zal de geschiedenis in gaan als een absolute muzikale grand cru mocht er dit jaar een song verschijnen die nóg beter is dan deze vooruitgestuurde track van Bob Moses' upcoming plaat. Waar Moses in het verleden zowel qua beats en soundkleur als qua songs net iets té vrijblijvend componeerde om mij te knechten, doet hij op, in en rond deze herwerking van Bobby 'Blue' Bland's bluesklassieker letterlijk, figuurlijk en metafysisch àlles juist. Domino Records heeft andermaal een goudhaantje beet. Beste song van het jaar in my book.2 Eno+Hyde - Daddy's Car en The Satellites (Eno+Hyde)

Ex-Underworld man Karl Hyde + Brian Eno. Dat moest ofwel geniaal ofwel totale crap worden. Het werd het eerste, een plaat boordevol klankenpracht waaronder zich enkele sublieme, doodeerlijke popsongs schuil houden. En Warp Records bewijst dat het dan toch nog relevante potten weet te breken - ook al doen ze dat met oudstrijders.  3 Herzog - Mad Men en Theme For Boys (Boys)
 
What they said: opium voor het soort melancholische jongetjes en meisjes die opgroeiden met Weezer's Blue Album, Thin Lizzy, goedkoop bier en 'suburbuan ennui'. 
 


4 Amen Dunes - Lilac In Hand (Love)

Love on, world off. Nu donderdag in Trix met Echo Beatty + de minstens zo fantastische DJ Stijn Buls van Bed "kleine Antwerpse Beatles" Rugs.5 Newmoon - Mask + Aria (Invitation To Hold)

Zonder meer de allerbeste (en jongste!) shoegaze/dreamgaze/popwave/post-punk band in 't land - nee, samen met Nothing en Deafhaven: ter wereld! Hun 7" EP komt op 5 augustus uit via Touche Amore's label Secret Voice. Full album volgt in het najaar 2014/voorjaar 2015. Ik kan niet wachten! 14 Juni alvast live te ondergaan in de Kinky Star in Gent.

Mask op Soundcloud


6 DYSE - Spinne (Das Nation) + Sag Hans Zu Mir (live in Dortmund, song begint vanaf +- 02:50min)
 
Zowel in hun heimat Duitsland als de Oost-Europese ex-kolonies daarvan staat DYSE al jaren bekend als een der allerbeste livebands - check op YouTube de livebeelden van hun shows op oa Desertfest Berlin, Duna Jam en topkeet Hafenklang in Hamburg en je weet waarom). Op 4 juni komt het duo zijn nieuwe boreling Das Nation voorstellen in de Music City in Antwerpen en omdat Cultusonline die show helemaal endorsed nodigen we u gaarne uit om 1 de plaat te checken, 2 via onderstaande link uw aanwezigheid aan te kondigen op Feestboek en 3 op 4 juni afzakt naar de Handelsstraat opdat wij u een pint kunnen trakteren (om die pint te bemachtigen volstaat het te verwijzen naar dit artikel). En op 4 juni: Sag Hans Zu Mir. Vielen dank.

Link naar het Feestboek-event alhier. 


7 The Brian Jonestown Massacre - What You Isn't (Revelation)

Revelation is een ware revelatie volgend op twee halve stinkplaten. 
8 Sly & Robbie - French Woman (Underwater Dub)

Terwijl we Dubbing In A Africa en Original Rockers van Augustus Pablo, Dangerous Dub en King Of Dub van King Tubby en zowat alles van Gussie Clark knuffelen en koesteren in onze naar vervolgen tijden mijmerende collectie, nemen we er ook toch snel Underwater Dub (volgend op het haast net zo schitterende Blackwood Dub) van Sly & Robbie bij en besluiten we dat zo lang dat duo nog leeft het helemaal snor zit in dubland. 

Check French Woman op Soundcloud
9 Guided By Voices - Ticket To Hide (Cool Planet)

Lo-fi indierock-koning Robert Pollard. Zesde (!) plaat alweer sinds hij de band in 2010 een tweede leven schonk. Van die 6 platen zijn er minstens 4 verplicht te checken, Cool Planet is er daar één van.10 Wovenhand - Hiss (Refractory Obdurate)

David Eugene Edwards heeft zijn edge teruggevonden. En allé 't is goed, voor één keer danken wij god mét hem. 6 Juni in de AB met Flying Horseman.
 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: