Death To All But Metal - Mei + Juni 2014 PDF Afdrukken E-mail
Artikel
door *   
donderdag 29 mei 2014 05:17
Artikelindex
Death To All But Metal - Mei + Juni 2014
Page 2
Alle pagina's
Een voldoende ruime portie metal om het uit te houden tot Hellfest en/of Graspop. Met onder meer Satan's Satyrs, Vader, Black Anvil, Body Count, Tankard, Down en Ultramantis Black
 
satan 


1 Burning Time - Burning Time

Zet de ex-gitarist van Channel Zero (je weet wel: hij die de riffs voor Black Fuel, Suck My Energy en Fools Parade schreef), Master Of Waha en Sons Of Jonathas samen met de frontman en brulboei van Deviate en Angel Crew en je krijgt sowieso een ontploffing, goed dan wel alles vernietigend slecht. De bom die gitarist en bassist Xavier Carrion (live neemt Christel van Khohd de bas voor haar rekening), frontman en volksmenner pur sang Danny en Master Of Waha drum-metronoom Stef Sinnaeve in mekaar boksten is er een die tot ver buiten onze landsgrenzen zal inslaan, toeslaan om vervolgens nog lang na te zinderen. Hun vorig jaar als een soort test case uitgebrachte EP beloofde al veel goeds en leverde hen naast een spot op het Dour Festival ook nog opgestoken duimen op van de specialisten als Rock Tribune, Aardschok, Stubru's Zwaarste Show en, last but not least, radio-legende Jacques de Pierpont op. Wij mochten hun (allicht) in oktober te verschijnen full length debuutplaat al gaan voorbeluisteren in Carrion's Jonathas Studio in Edingen en los van die sowieso sympathie en gewilligheid opwekkende factor die zo'n 'exclusieve' pre-listening sessie (alsook de aanwezigheid van de bandleden) met zich meebrengt, hoef ik allerminst te liegen noch te overdrijven wanneer ik verkondig dat er op die upcoming plaat enkele songs staan die zich laten omschrijven als mokerslagen van riff-tastische meesterwerken die hunkeren naar festivalweides maar net zo goed aarden in met muziekfreaks volgepakte zalen die zullen smullen van Carrion's genie voor onmiddelijk herkenbare, groovy en catchy riffs. Pin u niet vast op onderstaand nummer en/of de sound want de nieuwe plaat klinkt tweehonderd procent voller, massiever terwijl het snoepen is van de combinatie van Danny's tekstuele knipogen en uitnodigende refreinen met Carrion's instant herkenbare riffs die, mede omdat hij in elke song een ander gitaareffect gebruikt, lekker fris en altijd groovy blijven. Denk: High On Fire meets Judge meets Down (en een likje Superjoint Ritual) meets tekstflarden uit de serie Deadwood meets Danny's onnavolgbare humor (door ergens in de teksten bv te verkondigen 'No rules, great scotch') meets de riffs en groove die van Channel Zero de beste of op z'n minst grootste Belgische metalband maakten (tot Diablo Blvd die fakkel - op z'n minst sales-gewijs - overnam). 

 

2 Toxic Shock - NIVOA (Daily Demons)

Stemadvies van crossover thrash-kings Toxic Shock. Op 16 juni in de AB met Phil Anselmo & The Illegals!3 Satan's Satyrs - One By One They Die (Die Screaming)

Pakweg de garagerock-versie van Uncle Acid And The Deadbeats. Geniaal live in Het Bos vorige maand, binnenkort ook op Desertfest Antwerpen. 4 Vader - Triumph Of Death (Tibi Et Igni)

Wat badkamers bouwen en bier brouwen betreft blijken ze niet altijd een verbetering maar op gebied van death metal kan je steevast op de Polen rekenen. Vader is ondertussen net zo legendarisch als pakweg Obituary, Morbid Angel en Carcass.5 Diablo Blvd - Follow The Deadlights

Verplichte kost in lijstjes als deze, zegt u? Aan zulks doen wij nauwelijks mee (of ze moesten ons een reisje Londen of Amsterdam in de plaats ruilen). Ook niet wat betreft Diablo Blvd, u allen bekend als 'dat hardrockorkestje van die joden-bashende Antwerpse komiek die zo goed een mug kan nadoen'. De feiten: hun eerste plaat speelde net iets te nadrukkelijke leentjebuur bij de verschillende Danzig-gedaantes, op hun tweede plaat wisten ze daar ietwat van af te stappen, probeerden ze een eigen smoel te ontwikkelen maar lag die bedoeling er zo dik op dat ze zichzelf, mekaar en de songs leken te vertrappelen. Waren wij fan vanaf dag 1? Goh, hoewel we die 2 platen allerminst grijs hebben gedraaid was het toch een verademing om eindelijk nog eens een Belgische metalband 'groot' te zien worden (Agnew's comedy carrière zit daar uiterààrd voor iets tussen maar is eigenlijk een overbodig en neuterig tegenargument) die verder niet al te slecht klinkt (het had ook Sabaton kunnen zijn) en bovendien ook zijn nek uitsteekt voor het genre. Live altijd plezant, trouwens. Toch waren we aanvankelijk eerder terughoudend tegenover hun nieuwe, derde plaat. De ommekeer kwam er eigenlijk zelfs pas tijdens hun release show op hun eigen Diablo Fest in een uitverkochte grote zaal in Trix. Doet Diablo Blvd op Follow The Deadlights wereldschokkend pionierwerk voor de metal? Neen, maar dat hoeft ook helemaal niet, nooit eigenlijk. Diablo Blvd heeft een eigen smoel gevonden zonder daarbij zijn invloeden te verloochenen en slagen er in op deze plaat het coole van metal en rock te vertalen naar een breder publiek zonder dat ze daarbij doorzichtige, laffe en smaakloze duivelspacten hoeven te smeden zoals pakweg Volbeat en Sabaton dat wél hebben gedaan.6 Bloody Hammers - Death Does Us Part (Under Satans Sun)

Had net zo goed in de stal van Rise Above Records kunnen zitten.7 Black Anvil - Until The End + Eventide (Hail Death)

Beetje black, beetje doom, boordevol geniale riffs. Het soort crossover-band die alleen door Relapse Records gevonden kan worden.

Until The End op Soundcloud


8 Body Count - Talk Shit, Get Shot (Manslaughter)

Body Motherfuckin' Count. Ice-T en Ernie C zijn back, with a vengeance.9 Death - Pull The Plug (Leprosy)

Vorige maand volgde met Leprosy nog eentje in de reeks prachtige reissues van de Death-catalogus (alleen Scream Bloody Gore, Symbolic en Vivus moeten nog volgen). Death metal erfgoed. Als Death To All staan ze deze zomer op Hellfest en Graspop, dat mag dan wel zonder genie en songschrijver Chuck zijn doch niettemin zeer de moeite.10 Killer Be Killed - Wings Of Feather + Face Down (Killer Be Killed)

Max Cavalera van Sepultura, Soulfly en Nailbomb. Troy Sanders van Mastodon. Greg Puciato van The Dillinger Escape Plan. Dave Elitch van The Mars Volta. Bam!

 


 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer film: