De Bart De Wever Chronicles. Deel 1.
nieuws
vrijdag 28 december 2012 00:29
De rillingen liepen me over de rug toen ik de beleidsnota van de nieuwe Antwerpse burgemeester onder ogen kreeg. Verdriedubbeling van de drugspolitie?! GAS boetes voor gebruikers?! Jepla, dat gaat hier helemaal loskomen in ’t stad. Om toch wat tegengewicht in te brengen, verdrie-, nee vervierdubbelen wij onze dosis drugs en voorlichting, te beginnen bij ‘Hoe de GAS boetes vermijden op dope’!
 
Het ziet er naar uit dat het opnieuw tijd is voor legal highs in Antwerpen, lekker spul dat je gewoon op zak kan hebben zonder strafbaar te zijn en bijgevolg ook niet geviseerd te worden door flikken, onder voorwaarde dat je jezelf een beetje kan gedragen als je uit je bol gaat. Je kan proberen om een ongezond hoge dosis nootmuskaat te roken, maar dat hebben we getest tijdens een wietcrisis en daar hangen nogal wat ongewenste bijeffecten aan vast – van linkeroorontsteking over keelontsteking naar rechteroorontsteking, shit waz crazy. Mephedrone, dat ding waar je neus letterlijk van begint te rotten en dat zelfs wij nooit hebben gebruikt, is sowieso geen optie meer nu het in de volledige EU is geïllegaliseerd. Gelukkig lopen de chemici altijd enkele stappen voor op het logge juridische apparaat en kunnen wij dezer dagen genieten van de betere legale substanties.
 
Die shitload aan onaangetaste drugs hebben we voor het grootste deel te danken aan Alexander Shulgin, peetvader van de MDMA – in de volksmond vooral genomen in de vorm van een xtc-pil – en schrijver van twee boeken vol psychedelische rijkdom. Hij herwaardeerde de MDMA tot op het punt dat een bevriende psycholoog zijn welverdiende pensioen opgaf om het goedje te promoten voor therapieën en psych sessies in heel Amerika. Tegenwoordig wordt het nog altijd gebruikt in de sterfbegeleiding of bij verwerking van extreme trauma’s, maar we drijven af, het gaat hier over legale dingen en MD hoort daar niet bij. 
 
Shulgin vond zijn roeping na zijn studies toen hij op zoek was naar een zingeving voor zijn bestaan. Zoals het hoort ontdekte hij die tijdens een mescalinesessie en het licht dat hij zag was die van de analoge chemische bestanddelen die in wezen dezelfde moleculaire eigenschappen heeft als het actieve bestanddeel in cactussen. Zijn zoektocht bracht hem, stap per stap en met een uiterste voorzichtigheid, want je weet nooit welke samenstelling wat voor effect heeft, dichter bij enkele heilige gralen zoals de 2CB, DOM, 2-C-T-7, TMA-6 en MMDA. Sla er zijn boeken TIHKAL en PIHKAL maar op na, doe zelf wat research en verblijd jezelf met een waardig nieuwjaarsgeschenk rechtstreeks besteld van het internet en morgen in je brievenbus! 
 
We kunnen niet garanderen dat je niet zal worden geviseerd door de Antwerpse ordehandhavers, Gas-ambtenaren of undercover drugspolitie wanneer je met een groep methoxy-gebruikers als een bende debielen met de slappe lach door de straten strompelt, belangrijker is dat ze je op geen enkele manier kunnen vervolgen omdat de Europese en zeker de Belgische wetgeving nog achterlijker is en trager strompelt  dan een verkenner op methoxetamine. Opteer dus niet voor een gemakkelijke GAS-boete maar ga het gewoon uitleggen voor het gerecht en tover het schaamrood op het gezicht van Bart De Wever als hij in de krant van morgen zal lezen dat er overal in het Antwerpse onschuldige junkies worden losgelaten. Je zou in principe onbestraft een lijn op z’n bureau kunnen leggen zonder gerechtelijk vervolgd te worden – hoewel, neem me liever niet op m’n woord. Ik ben niet volledig op de hoogte van wetten aangaande ‘provoceren’ of ‘aanzetten tot’. Obviously.
 
Dit was een boodschap van algemeen nut gesponsord door de Liga der Psychonauten ter bevordering van de Grote Bewustwording in Antwerpen.
 
Volgende keer: Grow Your Own, Make Your Own

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Nieuws