cult·us: podium
BOUND - een theaterproductie van vzw Noösfeer (****) PDF Afdrukken E-mail
door Stijn Theus   
maandag 30 juli 2012 15:20
 
 
Een tijdloze treinrit door het hart van elke hobo die in de voetstappen treedt van Jack Kerouac en met hem op zoek gaat naar de absolute vrijheid. Dàt is BOUND, het theaterstuk van vzw Noösfeer dat vorige week in première ging als testcase voor het internationale theaterfestival 'The Fringe' in Edinburgh. Cultus was erbij en zag dat het goed was - we hebben er voor de gelegenheid zelfs sterren voor gegeven.
Lees meer...
 
Art & hipster chicks op UNFINISHED THOUGHTS @ Kavka, 21/6/2011 PDF Afdrukken E-mail
door Dietsen De Man   
dinsdag 21 juni 2011 12:36
Liefhebbers van kunst, cultuur en muziek stroomden afgelopen vrijdag samen in Kavka voor UNFINISHED THOUGHTS, ons gepresenteerd door Unfinished Monkeys. Dit collectief van creatieve duizendpoten brengt voor de derde keer kunst en party samen onder de noemer 'Unfinished'. Dit keer gaat het dus over Unfinished Thoughts, of over hoe je je denken omzet in woord, geluid, beeld. Er is vandaag plaats voor fotografie, schilder- en tekenkunst, poëzie, video, muziek, en andere multimediale kunstvormen.
Lees meer...
 
5 jaar The Joker @ Kavka, 27/5/2011 PDF Afdrukken E-mail
door Dietsen De Man   
woensdag 01 juni 2011 10:32
Café The Joker is al jaren de favoriete kroeg van enkele grote en minder grote namen binnen de wereld van de Vlaamse Stand-up Comedy. Elke zondag en vaak ook op woensdag kan je er terecht voor live moppentapperij. Om het vijfjarig bestaan van hun geliefde humorherberg te vieren besloten kroegbazen, comedians, trouwe klanten en liefhebbers afgelopen vrijdag te verzamelen in Kavka, waar een avond vol comedy, live music en party hen wachtte.
Lees meer...
 
Truc Troc @ Bozar PDF Afdrukken E-mail
door Stefanie Bellekens   
dinsdag 22 februari 2011 11:01

Lost? Found! BOZAR pakte uit met een nieuwe tentoonstelling. Truc-Troc  zou een interactieve tentoonstelling worden. Je kon als bezoeker een reis,voorwerp,handeling, you name it, ruilen tegen een origineel kunstwerk. Originaliteit was hier dus troef.  De inkomhal was al meteen een eye-catcher. Vanuit eender welk standpunt zag je aan het plafond blauwe vakjes aan touwtjes hangen maar eens je op die ene exacte plek stond kon je de woorden Lost en Found ontdekken in de wirwar. Zodra je de eerste zaal binnenwandelde werd je overstelpt door muren die volbeplakt waren met post-its. Dit zorgde wel voor een extra toets aan de tentoonstelling.  De kunst op zich was sowieso in de eerste plaats de beweegrede voor  ons bezoek maar je kon niet om de vaak hylarische post -its. Grappig om te weten dat sommige mannen hun vrouw best willen ruilen tegen een Delphine Boël. Het werd dus moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen.

Lees meer...
 
Sidi Larbi Cherkaoui : wonderboy van de hedendaagse dansscène PDF Afdrukken E-mail
door Peter Verschueren   
dinsdag 21 september 2010 10:29
Hedendaagse dans op Cultus Online : moet kunnen. Zeker als goudhaantje Cherkaoui een nieuwe voorstelling op de planken brengt. Het culturele seizoen van de Turnhoutse Warande werd op gang geschoten met de zeer gesmaakte nieuwe choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui in samenwerking met Damien Jalet. Met deze puike opvoering bevestigt Cherkaoui alsmaar meer zijn reputatie als één van de interessantste figuren in de hedendaagse dansscène.
Lees meer...
 
«BeginVorige12345VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer podium: