Truc Troc @ Bozar PDF Afdrukken E-mail
door Stefanie Bellekens   
dinsdag 22 februari 2011 11:01

Lost? Found! BOZAR pakte uit met een nieuwe tentoonstelling. Truc-Troc  zou een interactieve tentoonstelling worden. Je kon als bezoeker een reis,voorwerp,handeling, you name it, ruilen tegen een origineel kunstwerk. Originaliteit was hier dus troef.  De inkomhal was al meteen een eye-catcher. Vanuit eender welk standpunt zag je aan het plafond blauwe vakjes aan touwtjes hangen maar eens je op die ene exacte plek stond kon je de woorden Lost en Found ontdekken in de wirwar. Zodra je de eerste zaal binnenwandelde werd je overstelpt door muren die volbeplakt waren met post-its. Dit zorgde wel voor een extra toets aan de tentoonstelling.  De kunst op zich was sowieso in de eerste plaats de beweegrede voor  ons bezoek maar je kon niet om de vaak hylarische post -its. Grappig om te weten dat sommige mannen hun vrouw best willen ruilen tegen een Delphine Boël. Het werd dus moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen.

 

Truc Troc

 


Carpe Diem zorgde voor de live-schilderkunst in de drank en eetzaal. Vedett was ook represented met een toch wel collectors item schilderij. Weer moesten we het onderste uit de kan zien te halen, als we één van deze werken wouden zien hangen in onze living.


De zalen volgden elkaar op en kleur was duidelijk troef in deze tentoonstelling.  Afwisseling is zeker een tweede woord dat de tentoonstelling omschrijft. Naast de zwart-foto’s van Bruxelles-Chapel  en de dia’s met skelletten,vond je ook beelden terug. Twee beeldjes van een grimmige man met lange regenjas trok de aandacht.  Het eerste beeldje had een propellor op zijn hoed, die duidelijk zelf geknutseld was. Terwijl het tweede beeldje zelfgemaakte arendvleugels ging testen. De kunstenaar besliste deze beeldjes  Batman Returns 3 te dopen. Het zou inderdaad een leuk vervolg op de sequel zijn.


In de laatste zaal aangekomen was het toch even schrikken. Wat? De laatste zaal? Nu al?


Truc Troc is dus zeker een aanrader in het BOZAR gamma.  Veel kleur, veel leven, afwisseling en veel heel erg veel post-its.


Wat wij geboden hebben?  Uiteindelijk was er nog maar 1 zaak waar de mensen niet aan hadden gedacht... een roadtrip! Of we binnekort één van die schitterende werken kunnen omhooghangen is nog maar de vraag.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer podium: