5 jaar The Joker @ Kavka, 27/5/2011 PDF Afdrukken E-mail
door Dietsen De Man   
woensdag 01 juni 2011 10:32
Café The Joker is al jaren de favoriete kroeg van enkele grote en minder grote namen binnen de wereld van de Vlaamse Stand-up Comedy. Elke zondag en vaak ook op woensdag kan je er terecht voor live moppentapperij. Om het vijfjarig bestaan van hun geliefde humorherberg te vieren besloten kroegbazen, comedians, trouwe klanten en liefhebbers afgelopen vrijdag te verzamelen in Kavka, waar een avond vol comedy, live music en party hen wachtte.

 

Eerst de comedy. Op het programma staan een handvol grapschurken die ons het humoristsche vuur aan de schenen zullen leggen. Seppe Toremans mag de spits afbijten. Door middel van enkele welgemikte grappen slaagt hij er in om het aanwezige publiek op te warmen. Tweede op de lijst is Begijn Le Bleu, die ons meeneemt in een verhaal vol subtiele en minder subtiele grappen.

 

Adriaan Van den Hoof is trouwens de gastheer voor deze avond. Hij praat de verschillende acts aan elkaar op de wijze die we van hem gewend zijn uit het Canvas-programma Comedy Casino. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn grappen iets minder.

 

"Luid applaus voor Michael Van Peel dames en heren!" En dat applaus krijgt hij. De sfeer zit er al goed in, het publiek is welwillend, en aan de toog hebben ze ondertussen ook niet stilgestaan. Nog een luider applaus krijgt hij aan het eind van zijn act. Een verdiend applaus, want zijn droge humor werkte duchtig op de lachspieren. 

 Nadat het publiek wat van de eerste schok bekomen is, besluiten ze dat Han Solo - de eerste extreemrechtse stand-up comedian in Vlaanderen - toch wel grappig is, of ze het nu willen of niet. Getooid met een luipaardbandana staat hij brullend en roodgloeiend van woede zijn ongenoegen te uiten, dingen te vervloeken en het publiek uit te schelden. Zijn botte humor wordt erg goed gesmaakt. Om een klacht van het Centrum voor Gelijke Kansen voor te zijn, heeft hij Youssef El Moussauoi als special guest meegebracht. Youssef brengt ons een vijftal minuten licht vermakelijke Marokkaanse zelfspot.

Als laatste betreedt oude rot in het vak Nigel Williams het podium. Zijn standvastige humor gebracht in een Brits-Antwerps accent doet het altijd goed. Hij komt met materiaal dat ik nog niet eerder gehoord heb, en hij slaagt er ook in om enkele grappen over de actualiteit door zijn set te weven. Lof voor je tirade tegen bakfietsen, Nigel!

Middernacht. Gedaan met comedy, tijd voor live music! De Joker All Star Band is een gelegenheidsband die elke verjaardag van The Joker samenkomt. De groep bestaat uit enkele professionele muzikanten met comedians Alex Agnew en Bart Cannaerts op de vocals. Ze spelen hoofdzakelijk covers, maar ze brengen ook eigen nummers. De groep opent met een ode aan de penis: Dear Penis van Tenacious D. De toon is gezet. Daarnaast brengt de Joker All Star Band ook verdienstelijke versies van rockklassiekers als Highway To Hell, Sweet Child O' Mine en Ace Of Spades. Een geslaagd optreden, perfect afgestemd op de wensen van het publiek.

Na het optreden is het tijd voor de party met dj's DiscoBarry & Castillo, die ons verblijden met  Rock-, 80's-, Disco- en New Wave deuntjes. De comedians begeven zich tussen de gewone stervelingen om tot diep in de nacht het vijfjarig bestaan van The Joker te vieren. Een erg geslaagde verjaardag, ontegensprekelijk.

 

© 2009 - 2010 cultusonline

Meer artikels:
Interviews
Albumreviews
Concertrecensies
Filmreviews
DVDreviews
Filmartikels
Muziekartikels
Flashback
Meer podium: